Hjalmar och Margit ....

...Jussi och Arne på Mon och Ölmeheden och Snarkil midsommar pratade han om Karl -Heinz, den tyske fiskegästen som kom för att  installera sig i ett av våra hus!!! Vi bara baxnade och lyssnade, det var bl.a. gamla vänner till oss som han pratade om, men döda sedan flera år. Dessutom pratade den här mannen bra svenska.
- Vi har setts förut, sa han
Och det måste ha varit på midsommarfirande i Snarkil ungefär 1976, Malin var två år gammal och Markus väldigt liten. Karl-Heinz o hans fru Karin har semestrat i de här trakterna sedan slutet på 60-talet, men för första gången i något av våra hus. Helt fantastiskt var det att höra honom berätta och vi ska ta en kväll när vi lyssnar mer. Om någon mer känner igen det här tyska paret från Banteln och vill träffa dem så bor de på huset Brogärdet, det röda huset mitt emot Prästgården några veckor framöver. De skulle säkert uppskatta besök.
 Jag rev förstås genast fram mina gamla fotoalbum och fann en del bilder. Lika bra att fota av dem nu, de försvinner snart tyvärr, en del är redan borta. Bilden längst upp på Hjalmar måste vara tagen på stenen på Liane, precis där grillen står nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback