Invigning av torget i Årjäng

 
 Fredag den 25 oktober 2013 invigdes Årjängs nya torg, Claras torg, av kommunalrådet Katarina Johannesson. Kommunen bjöd på tårta och kaffe, och underhållning; eldslukare, trollkonstnär, jonglör, musik osv. Många kom för att fira med, minst 300 bitar tårta gick åt. Gubben var utkommenderad att skära upp den.  Allt i samarbete med Kulturnatten, ett stort evenemang i Årjäng. Barnen gillade verkligen lekplatsen med lärande lek. Jag tror att det kommer att bli väldigt fint, mellan Biblioteket och butikerna och så Broms kafé så småningom. Det är inte riktigt färdigt ännu så allt är inte på plats, men det som syns är fint. Jag tycker det nya torget blir finare än det gamla, det som mest var ett rundkör, en parkering, en öppen plats framför Årjängstrollet (det står nu vid det andra torget, det vid hotellet. Undrar vad det heter nu?)
 
Bisonbloggen har skrivit lite filosofiskt om torget på temat agorafobi (torgskräck), läsvärt:
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Ser ut att bli ett fint torg. Vet ej om jag minns rätt men var det inte så att man parkerade vid "trollet", för att gå till bolaget när man var på resande turné Värmland. Är det lika fullt med köpsugna norrmän idag, som på 90-talet?

Svar: Jo, ungefär så, men nu är Systembolaget på Storgatan. Det är mer köpsugna norrmän nu än på 90-talet tror jag. Gränshandeln blomstrar.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback