En utopi - inte en vision!

En stjärna i den ideologiska himlen får säkert partiet på förslaget om fri invandring. Och det kan man väl gratulerar till även om man inte tror på idén. Men det bidrar inte till någon tydlighet om partiets politik och det skrämmer bort det stöd i opinionen som (c)  så väl behövde ha. Till och med kärnväljarna flyr.  Ett riktigt stolpskott alltså, ett förslag som hör hemma i korridorerna hos ett studentförbund eller ett ungdomsförbund, men inte i seriösa sammanhang.  Visioner är bra att ha  i ett politiskt parti, men om de urartar till rena utopier, långt bortom de förutsättningar som råder både i vårt land och globalt,   så fyller de ingen funktion. Utopier av den här typen bidrar enbart till att dra ett löjets skimmer över sina upphovsmän. 
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/replik-om-centerpartiets-ideprogram_7795968.svd

Kommentarer
Postat av: Gunnar

Jag brukar inte blogga om eller kommentera politik på nätet så ofta.Jag är lite "miljöskadad" av att ha umgåtts med politiker från olika partier i många år och kan se för- och nackdelar hos de flesta.
Men jag tänker att C, KD och viss mån FP har fått betala ett högt pris för att anpassa sig till alliansen. Dessutom har fokus på vem som är partiledare blivit för stort i förhållande till partiernas ideologier och värderingar. Jag tror ex inte att Centern löser några problem om man nu skyller dåliga opionssiffror på Annie Löf. Då gör man det för enkelt för sig.

Svar: Jag förstår att du har fåttnog av partipolitik i jobbet. Fast det finns ju trevliga politiker;-) Kanske hade Alliansen mått bättre av en intern uppdelning sig emellan i olika frågor. Då kunde alla partier ha fått plats i debatten på ett annat sätt och få behålla sin egen profil. Nu har (M) tagit för sig rejält av hela kakan och lämnat väldigt lite till övriga.Och Centerns dilemma handlar absolut inte om Annie Lööf som partiledare. Möjligen kan hon ha skuld i eländet genom attvara ansvarig för valanalysen efter förra valet, den som lett fram till det långsamma självmord som man sysslar med just nu.
Inga Magnusson

Postat av: Suss

Jag kan bara hålla med och jag tycker hela det borgerliga blocket är bleka kopior av sig själva och ingen för någon egen politik längre.
Detta förslaget är som ett dåligt skämt, vem tror på det? Vision är rätt ord!
Det är inte utan att jag vill säga, att det var bättre förr, då visste man vem som stod för vad. Alliansen har slätat ut allt som stack ut tidigare.

Svar: Nej vision är fel ord. En vision har något slags kontakt med den verklighet vi lever i, men detta förslag är utopi och fantasi
Inga Magnusson

2013-01-04 @ 14:54:49
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback