Varg idag ...

... måndag morgon i Tobyn runt Ulrikas hästar. Fågelvägen några kilometer hemifrån oss. Bild tagen och spår konstaterade. Gick därifrån mot Intakan och ner mot sjön. En av hästarna rädd, vågade inte gå fram o äta. Bild på spår lägger jag ut senare idag.
 
Nu ligger isarna vilket möjliggör snabba o långa förflyttningar för vargar här i Värmland, annars är ju vårà grenade sjösystem broms. Fjolårsvalparna börjar också röra på sig en del, längre från familjen.
 
Den  täta vargförekomsten i Värmland är ett stort problem för oss som drabbas och nu är vi många.  Det är obegripligt att vi måste stå ut med detta. Sveriges befolkning och Sveriges natur har bevisligen mått alldeles utmärkt under de hundra år vi inte hade någon varg alls. Varken vårt psyke eller vårt ekosystem tycks behöva varg egentligen.
 
Uppdaterat: Den här vargen bör ha varit samma som sågs på Elgtån idag måndag morgon kl halv nio, den gick då mot Prästgården, genom Prästeparken, dvs Kent o Gunillas trädgård. Det är en kilometer från oss. 
   Säkert samma varg som sågs i Sanda igår, riktning mot Snarkil.
 
Ikväll lägger jag ut bilder på vargen.

Kommentarer
Postat av: åsa

Förstår att du/ni är oroliga!
Inte kul att ha vargar runt knuten, speciellt inte då man har katt/hund som kanske är vana att kunna gå lösa ute.
Ha dé!

Postat av: Gunnar

Det känns inte alls bra med så närgångna vargar. Ska det finnas rovdjur i vår närhet så ska dom vara skygga. Det verkar inte riktigt vara fallet här.
Jag är ingen expert på rovdjur men nog är väl exvis lo-djuren mer skygga? Dom ställer säkert till det också men där kan jag mer tycka att dom ska få finnas i våra trakter.

2013-02-11 @ 16:35:46
URL: http://gunnardeckare.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback