Dandy ...

... heter Jan Guillous nya bok i serien om Brobyggarna. Den första boken lyssnade vi på som ljudbok i bilen när vi reste långt. Jag antar att det blir så med den här också framöver, på någon jaktresa till Norrland eller dylikt. .
 
Lite förvånad är jag att han nu ger sig in på att skriva om erotik. Hittills har hans försök i den genren mest haft karaktär av beskrivningar och redogörelser. De har inte haft så mycket  med passion och känslor att göra.
 
Jan G kan berätta en historia. Men samtidigt envisas han i de senaste böckerna med att lägga in långa pratiga dialoger där en händelse  ältas och ältas i flera omgångar tills den går på tomgång.  Nu har jag inte läst Dandy, den senaste boken och jag får återkomma när jag har gjort det. Mina förhoppningar är lågt ställda, antingen infrias de eller också blir jag glatt överraskad och den är bättre än förväntat.
http://www.svd.se/kultur/en-livlos-karlekshistoria_7474192.svd 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tyckte brobyggarna var så där så möjligen avstår jag denna. Vi får se...
Trevlig helg!

Svar: Efter Brobyggarna så hade jag bestämt mig för att inte läsa nästa, men kanske ändå.
Inga Magnusson

Postat av: Mia

Jag ser fram emot att höra vad du tyckte när du lyssnat på den, eller för all del, läst den. Jag har faktiskt inte läst någon av Guillous böcker.

2012-09-07 @ 11:31:54
URL: http://miatankar.wordpress.com
Postat av: Pillan

Har bara läst böckerna om Arn. Gillade den första men de andra läste jag på rent stön. Han har inte fångat mig med sitt språk, tycker han kan bli bra långtråkig.

2012-09-07 @ 15:10:13
Postat av: soffie

tack för tips...har ej läst hans nya men jag har gillat det andra han skrivit så jag får nog läsa det här med...

2012-09-07 @ 21:14:33
URL: http://soffie69.blogg.se
Postat av: Lennart Carlstedt

Har inte läst den men den gör mig nyfiken. Det är sant att han inte är en lysande stilist men han kan berätta en historia. Tyckte mycket om Arn och har varit i Västergötland och tittat på de ställen han beskriver. (Även om Arn kanske är litet för ädel.)

Svar: Jag har svårt för Jan G som person, har hört en del berättas om honom av människor som träffat honom personligen och umgåtts. Det är inte så smickrande, fast jag försöker bortse från det när jag läser det hans skrivit. Han kan berätta en historia, men jag får en känsla av att han försöker fylla många sidor genom det här återberättandet av händelser, om o om igen. Och de långa tradiga dialogerna som någon måste vinna. Arnböckerna var betydligt bättre än filmversionen för den var rent motbjudande.
Inga Magnusson

2012-09-08 @ 22:23:57
Postat av: Anonym

Håller med om filmen! Huvudpersonen saknade totalt mimik - hade samma uttryck filmen igenom! Men de historiska platserna var fantastiska att besöka - Varnhem med Birger Jarls grav, Husaby kyrka, Gudhems kloster, Kinnekulle. Tusenårigt kulturarv!

Svar: Ja det var hans dåliga skådespeleri som förstörde filmen. Han gestaltade Arn som en velig, fepplig och vek man som dessutom knappt kunde hålla sig fast på en häst. Det var inte Arn i boken och borde inte vara i filmen heller. Arn var för mig en man med manlighet, stolthet och säkerhet.
Inga Magnusson

2012-09-08 @ 23:22:51
Postat av: Suss

Jaha, då har jag den på "måste läsa listan" också. Brobyggarna var väldigt bra, men jag tog också ljudboksvarianten. Jag hade aldrig kunnat hålla den stora boken med mina usla tummar.

Svar: Har inte tänkt på att det kan vara jobbigt att hålla tunga böcker med skröpliga tummar som skruvat på för många stämskurvar i sitt yrkesliv. För så var det va?
Inga Magnusson

2012-09-09 @ 16:20:48
URL: http://leontina.blogg.se
Postat av: Suss

Inga, så var det nästan, det var vingmuttrar o dyl på trum- och cymbalstativ, upp till 1000 vridningar/vecka när det var som värst.

2012-09-10 @ 16:59:35
URL: http://leontina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback