Valborg 2011


Hämtade blev vi i den vackra röda Impalan! Sen blev det traditionsenligt firande på hembygdsgården i Svensbyn,  körsång med sångare från flera körer. I 30 år har Urbandet och / eller delar av sjungit i Svensbyn, tack snälla Ni för att Ni kommer tillbaka år efter år! Himla vackert är det med de vanliga vårsångerna!
Och i år extra mäktigt med förstärkning av andra körer också.

 Vårtalare i år var den nye kommunchefen Ingemar Rosén och han fick till det bra, så som ett vårtal ska vara,  med mycket förhoppningar, natur, snällhet och så. Kul att så många kommer till hembygdsföreningens arrangemang. Och flitige lanthandlare Rikard Olin är med förstås, fixar  och sprider glädje.

Brasa var det inte tal om i år eftersom det är så torrt i skog och mark.

Efter detta så var vi i huset bredvid och fikade i det inglasade uterummet med vacker utsikt över Svensbysjön. Bättre kan det inte bli och trevligt sällskap hade vi!

Fira hade vi tyvärr ingen anledning att göra torsdagen före Valborg, tvärtom var det en låg dag, lite trist faktiskt. Men Valborgsdagen hade vi anledning att fira; det var jämn årsdag av ett husbygge för goda vänner och ett betydelsefullt fastighetsförvärv för oss. Och firade gjorde vi tillsammans med skumpa och skål!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback