Skjutträning med Jocke Smålänning.


Jocke Smålänning, han som gjorde skytteshowen på skogsdagen på travet, är en av världens skickligaste jaktskyttar. Han kom förbi här en dag under veckan på väg till Norma och till Norge för att göra sin show och stannade till över natten i en av våra stugor. Han hade med sig sin skyttesimulator som vi riggade upp här på kvällen  och övningssköt lite på. Först fick vi kloka instruktioner om hur man ska göra och tänka för att skjuta bra och säkert. Han är proffs i branschen, har en hel del utbildning i Stockholm där han bor. Bl.a. har han kungafamiljen som gäster på anläggningen, men han är ytterst diskret och berättar inte om dem.

Simulatorn är helt suverän. Det finns massor av olika djur och omständigheter att välja på. Man kan också välja om de ska komma slumpmässigt och dyka upp på filmduken eller om de ska komma från samma håll. Det finns både för hagel och kula. Sen får man se resultatet också, var man träffat och om det varit godkänt eller inte.




Här skjuter Roland fågel och på bilden under syns hur skottet träffade och träffområdet.



Här är de björnjakt och om man inte träffar eller träffar fel som kommer björnen snabbt emot en och går till attack med ett vrålande. ;-)



Älgjakt i olika farter går att få också.


Här kan man också se träffområdet och var skottet träffat.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Jag är helt värdelös i skytte. Jag har skjutit en gång för länge sedan med luftgevär och skulle träffa en prick mitt i en tavla. Jag fick tia efter tia och alla var djupt imponerade. Kruxet var att jag hade siktat på tavlan bredvid. Dum som jag var berättade jag det.......


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback