Libertin

Inget ont som inte har nåt gott med sig. I kölvattnet på IMF-chefens eskapader får vi nu anledning att lära oss ett nytt ord. Man kan läsa att han var känd som flörtig och till och med som libertin.

En libertin är alltså en person som ohämmat ägnar sig åt njutningar, särskilt erotiska sådana. Hoppas att landet Frankrike gör skillnad mellan att vara bara  libertin och att vara både  libertin och  brottsling. Jag har en diffus känsla av att människor i det landet ser mer överseende på sexbrott, men jag kan ha fel.

http://svt.se/2.22584/1.2429553/minister_strauss-kahn_kand_som_flortig&from=rss?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+Svtse-Utrikesnyheter+%28svt.se+-+Utrikesnyheter%29

http://www.aftonbladet.se/ledare/article13041999.ab

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det är många libertiner nu. Blir det så när man tror sig stå över allt och alla?

Postat av: Selma

Det är fullt möjligt att de har men jag tror också att det runt om i världen finns en mer överseende syn på sexualitet. Kan man få det ena utan att behöva få det andra tänker jag.

2011-05-19 @ 08:59:21
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Lena

Jag tycker detta avslöjar en kvinnosyn, som verkligen förskräcker. Ensidig manlig makt. Julian Assange har väl också något att fundera över?



Nytt för mig är att man i USA ser så allvarligt på denna brottslighet, att straffsatsen är 20-25 år.

Det innebär verkligen noll-tolerans.

2011-05-19 @ 10:23:50
Postat av: Inga M

Veiken: Ja, det dyker upp både här och där. Kan man anta att antalet inte är fler än förr men numera avslöjas det.



Selma: Precis, jag tror efter Asange att många andra länder inte riktigt har vår strikta hållning när det gäller sexuellt våld.



Lena: Nej detta var nytt för mig också och jag blev överraskad. Det var hårda straff i så fall. Så mycket blir det knappt för mord här väl?

2011-05-19 @ 18:49:28
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback