Kalasmat ...

... blev det riktigt torsdag kväll! Vi var bortbjudna till ett par gamla vänner och ett par nya från Danmark  och Norge, boende i Drammen.

Men maten först:

Förrätt: sallad + aprikosbitar i grillsås och stekta och köttbitar, också i grillsås och stekta

Varmrätt: Hemskjutet rådjur med rödkål och äpple och kokt potatis och färsk kantarellsås

Dessert: Vaniljglass med aprikosbitar i Grand Mariner

Avslut: Espresso

Smarrigt och trevligt!
Eftersom den nya gästerna var arkeologer blev det ett intressant resonemang. Bl.a. fick jag veta att de underliga åsarna  på stenen från igår beror på att stenen är skiktad i lager av olika hårdhetsgrad och då har förslitningen blivit ojämn. Åsarna är alltså ett hårdare lager.


Kommentarer
Postat av: Ruth i Virginia

Min man var inte arkeolog men geolog. Fick lära mej massor om berg, erosion, hårdhetsgrad, osv, osv.

Med lite kunskap under västen, ser man på omgivningen med andra ögon, den saken är klar.

2011-07-29 @ 16:09:02
Postat av: Zarah

God mat och spännande möten - då kunde kvällen bara bli lyckad!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback