Värmländsk kaka ...

... är ett suveränt matbröd. Det är en tunn kaka som steks på het plåt i väldigt varm ugn här i västra Värmland. Jag kan inte baka kaka och jag tror inte man kan lära sig det här heller om man inte växt upp med det. Fantastiskt som matsäcksbröd, det blir aldrig blött och kletigt. Rolands mamma bakar det fortfarande och det är guld värt, mycket uppskattat. Det här är undersidan, den man breder smöret på. Den här var färsk, igår tisdag, det är och har alltid varit bakdagen.

Kommentarer
Postat av: LenaLJ

Javisst är det ett bra bröd, tänk med riven sannost på, så gott !

2010-08-25 @ 23:32:35
Postat av: Inga M

Lena J: Mmmm det stämmer, kallas Klengås här, ett tjockt lager ska det vara och mycket smör under.

Postat av: Selma

Det har jag ett recept på i en av min mammas gamla kokböcker. Klengås alltså. Jag minns det för det står att det ska vara ett smörlager tjockt som en tumnagel. På bilden ser det ut som de menar minst en centimeter.

2010-08-26 @ 10:47:45
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Trolda

Åh så gott det ser ut!!! Det finns väl inget godare än nybakt bröd, fortfarande så där lite ljummet, men smör på... Jag kan absolut inte baka men SMAKAR gärna!!! =D



Trolda - önskar fin helg! =D

2010-08-27 @ 08:08:05
URL: http://trolda.blogg.se/
Postat av: Mia

Det ser verkligen gott ut. Känns som om det är dags att baka litet igen... :-)

2010-09-01 @ 21:11:48
URL: http://miatankar.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback