Iskalvningar...

... som den nuvarande har skett förut. Den behöver inte nödvändigtvis ha med något slags klimathot, verkligt eller fiktivt,  att göra.  Norah skriver om det.

Kommentarer
Postat av: anne

Jag tror nog att vi kan vara överens om att jordens resurser förbrukas på ett sätt som aldrig förr, konsekvenserna kanske vi inte kan förutse til fullo, kanske kan vi inte heller tolka symptomen på det heller till fullo, men att vår Moder Jord behöver tas om hand bättre det är jag helt övertygad om.



Sv. Hur långt ifrån Östra Malma vill/kan ni bo nästa gång? Jag började inventera boendealternativ i huvudet direkt! :)

Postat av: Suss

Den verkade ganska stor! Det kommer att bli mycket vatten som ska ta vägen någonstans. Tänkt ex på Maldiverna som kommer att försvinna i framtiden.

2009-11-13 @ 09:33:38
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: anne

Jag bor ju inte så våldsamt nära Öster-Malma men behöver ni en reservplan C, så är ni välkomna till våra tältsängar! :) Ja, litet beroende på när förstås...



Annars har jag dessa förslag (några skriver tydligt att hundar är OK):



Utanför Gnesta:

http://www.molstaberg.se/text1_2.html



Nära din mammas uppväxt om jag inte misstar mig:

http://www.broloten.se/1709a3e2-b9e6-46a9-adad-3a35319bc509-29.html



En bekant till er: http://www.gnestastrand.se/dryck.html



Eller längs med väg 224: http://www.malby.nu/eng/index.htm



Förhoppningsvis kommer ni med på reserven.

2009-11-13 @ 18:20:03
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne o Suss: Vi måste självklart försöka få ett nytt tänk när det gäller att förbruka jordens resurser och satsa på förnyelsebart istället. Vi måste också försöka minska på sopberget och ta ett ansvar för kommande generationer. Detta ställer jag helt upp på både i tanke och praktik, men just när det gäller klimatpaniken är jag inte helt övertygad. Klimatet på olika delar av jorden har ändrat sig över tid oavsett människans påverkan, vi hade medelhavsklimat här i Norden under bronsåldern. De mätmetoder som används för att bedöma klimatförändringarna idag är minst sagt tveksamma, rymmer inte alla stora viktiga variabler. Visst hänger mycket ihop men det finns en risk att "klimatet" tar fokus och resurser från annat som vi måste förändra i vår livsstil.



Anne: Du är en ängel som bemödat Dig att ta fram reservalternativ för vårt boende och jag tackar också för erbjudandet om tältsängar hos Dig som en sista lösning. Brolöten är förstås vid Connemarafarmen, eller vad det heter, nära Sparreholm. Gnestastrand visste jag inte hade boende också, trodde bara att det var krog, men det är ju ett intressant alternativ med tanke på att vi känner ägarna. Vi får se vad det blir och vi hoppas ju fortfarande att få övernatta på ort och ställe. Det är alltid enklare.

2009-11-14 @ 08:04:32
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback