"Det är fortfarande ingen ordning på mina papper"

Jag fortsätter att läsa Bodil Malmsten. Nu har jag läst boken "Det är fortfarande inga ordning på mina papper"

Om jag skulle tvingas välja bort någon av hennes böcker så skulle det bli den här. Början av boken var till och med lite prat-trist. Men sen blev jag fångad igen av hennes språkbehandling och svindlande associationsbanor och sträckläste resten.

Den här boken är inte en sammanhängande berättelse utan varje litet kapitel står på egna ben och de kan läsas i vilken ordning som helst. Så till vida är det en bra bok att ha med sig på resor då det kan bli många korta läspass.

Efter genomläsningen av den här boken så blev jag nyfiken och googlade mer på Bodil, jag hamnade på hennes blogg bl.a. Jag tror att den hade namn efter den ort i Frankrike som hon bor på; Finistere (stavning?).


Kommentarer
Postat av: anne

Jag har inte läst något av henne (skandal kanske?), har försökt litet halvhjärtat, men sedan hittat någon annan bok som varit mer intressant.

Postat av: Leontina

Inga, jag läste Bodil på jullovet. Hon föll mig inte i smaken med föregångaren till den där som du kommenterar.

Däremot gillar jag en annan av henne, den med gummibandet. Det är ju pinsamt det här, att jag försöker identifiera en bok med hur den ser ut. Orkar dock inte gå ner och kolla titeln nu.

2009-03-02 @ 22:23:28
URL: http://[email protected]
Postat av: Marie

Det skulle kanske kunna vara någonting för mig. Jag saknar läsandet för mitt höga nöjes skul, men ids inte börja med någon bok då man inte vet hur lång tid man har på sig och när man kan ta upp boken nästa gång... Jag läste en annan bok med samma upplägg som du beskriver här och det var ett otimalt upplägg när man studerar, enliget mig i alla fall.

2009-03-03 @ 06:35:04
URL: http://www.alltiallon.se
Postat av: Inga M

Anne: Bodils böcker gör inte så mycket väsen av sig, de är lite lågmälda så man kanske väljer bort dem ja.



Leontina: Jag vet inte riktigt vilken den med gummibandet är förstås, men jag ska kolla. En Bodilbok kommer Du att gilla, jag återkommer till den.



Marie: Ja, en del böcker passar bra till icke sammanhängande läsning och detta är en sån.

2009-03-03 @ 06:53:21
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Rutan

Hennes blogg var den första jag började läsa, har således läst den i snart fyra år! Tidigare hade jag svårt att läsa hennes böcker för jag hör hennes röst så tydligt, men det går bättre numera.

2009-03-03 @ 18:42:35
URL: http://rutan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback