Julaftonen 2009


Det är vackert i Missionskyrkan i Årjäng.

Julaftonen blev ungefär som tänkt var. Vi hade en trevlig middag mitt på dagen med Rolands mamma. Och vi hann se Kalle ordentligt. Jag tycker den är lika rolig varje år, utom de senaste moderna inslagen.

LA-sonen och hans fru kom hem redan idag, annars var de beräknade till i morgon. Så vi åt julmat en gång till med dem när de kom fram på kvällen. Det var himla roligt att de kom på julafton, en julafton utan någon av barnen hemma känns lite torftig. Sen vandrade Roland runt och var tomte lite här och där. Kvällen avslutades som framgår av bilden med midnattsgudstjänst i Missionskyrkan. I morse trodde jag inte att vi skulle orka med det, men jag ville verkligen. Den här högtiden med mycket sång och musik är en fin avslutning på julaftonen. Många inslag i konserten är värda att nämna, men det är klart att jag blir extra glad att höra min f.d. elev, O J, sjunga solo så fint. LA sonen och hans fru följde med oss på konserten vilket gladde mig mycket.

Kommentarer
Postat av: Selma

Vi försov oss vi annars hade jag gärna gått på julotta.

Postat av: Marie

Det gläder mig att ni fick en mycket bra julafton! Någon midnattsmässa var fullständigt utesluten för mig. Klockan elva var jag så trött att det snurrade i huvudet och då var det bara sängen som gällde. Mini som börjar bli förkyld kom sedan över vid tolvtiden och låg och vände och vred sig i stort sett hela natten. Medi sms:ade vid 2 tiden och sa att hon och pojkvännen var hemma och att allt var lugnt. Därefter tror jag att jag fick hyfsat mycket sömn.

2009-12-25 @ 09:47:37
URL: http://www.mariee.se
Postat av: anne

Då jag inte hittade något i lokaltidningen om julens aktiviteter i vår kyrka i byn, så gav jag upp tanken på både midnattsmässa och julotta. Vi har kyrkan på 8-10 min promenad hemifrån så det är inte besvärligt att ta sig dit, men någon vana har vi inte lyckats få till. Om det vore något på gång vill säga, det verkar som att man turas om i bykyrkorna.



Så trevligt att son och fru kom tidigare än väntat, jag förstår att ni blev glada. Trevligt också av Roland att tomta för andra, jag kan tänka mig att det uppskattas.

2009-12-25 @ 13:20:08
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Mia

Tycker mig kunna utläsa att även du har en fin julhelg. Önskar dig en bra fortsättning!

2009-12-25 @ 13:59:10
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Selma: För länge sedan gick vi på julotta. Vi har till och med kört med häst och släde ett par gånger. Fina minnen! Men midnattsmässan passar oss bättre, vi är för morgontrötta och julaftonskvällen sitter man ju ändå uppe sent och babblar.



Anne: Rolands tomtande här och där har blivit lite av tradition, jag vet inte vem som har roligast, han eller barnen. Kul att ha barn hemma över jul, även om man får acceptera att inte alla kan, fast de hade velat.



Mia: Vi har överlevt i alla fall! ;-)

2009-12-25 @ 22:47:52
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback