Hitlers kvarlevor brändes 1970...

... av ryssarna. De ville förhindra att en kultplats uppstod. Allt enligt CNN.  

Hitler dog av en kombination av cyanid och självmordsskott från gevär den 30:e april 1945 när ryssarna intog Berlin. Han hittades den 5:e maj 1945 i en bombkrater bredvid bunkern och begravdes först i en skog nära staden Rathenau. Åtta månader senare 21:a februari 1946  togs kvarlevorna upp och begravdes i hemlighet igen i en rysk arméförläggning i Magdeburg.

I samband med att förläggningen övergavs och lämnades över till Östtyskland  1970 så brändes kvarlevorna av Hitler. Det ska ha skett den 4:e april 1970 i staden Shoenebeck (borde vara den lilla staden Schönebeck fast man inte har ö i engelska alfabetet!) 11 km från Magdeburg. Askan slängdes därefter i floden Biederitz.

Enligt uppgifterna i CNN så finns rester av käke och skallben i ryska arkiv fortfarande.


Kommentarer
Postat av: Mia

Trots sin ondska, eller kanske tack vare, så fascinerar den mannen människorna långt efter sin död! Ganska märkligt egentligen.

Postat av: Inga M

Ja, han fascinerar mig mycket! Hur kunde han, nästan ensam, förtrolla ett helt land, ja nästan en hel värld. Men jag har gjort ett uppsatsarbete en gång i tiden på hans medarbetare i reklambranschen, en mycket duktig kvinna; hette hon Lene Riefenstahl eller nåt sånt, jag minns inte längre.

2009-12-11 @ 23:47:57
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback