Måndag kväll firande i Hol!

Vi firade i Hol i kväll. Det är ett år sedan A och U flyttade hit och vi gick dit med en flaska bubbel och firade med grillning ute. Vi åt grillat kött med Ostpreussisk potatissallad. Den salladen är oslagbar! Dessutom färsk sparris, hemgjort kryddsmör och hemgjord aioli. Urläckert!

För tyskar är det exklusivt att kunna elda på sin tomt. Det är i princip förbjudet i hela Tyskland. Så här finns numera en riktigt eldstad. Och det var nog tur i kväll för temperaturen kröp ner mot plus 6 grader bara på slutet. Men vi stannade inte länge. Vi var hemma igen vid halv tiotiden. Det är jobb i morgon igen.
image1948

image1949

I morgon kommer W P från Hamburg hit och hans fru. Vi bjuder på lite mat. På onsdag åker jag med mina elever till Karlstad och museet på skolresa och på kvällen kommer D och G i Harnäs.

Kommentarer
Postat av: S

låter härligt! vad är en ostpreussisk potatissallad...låter gott...SÅ trött på vanlig potatissallad som man alltid kör så blev nyfiken...

Postat av: Anonym

Färsk sparris, hemgjort kryddsmör och hemgjord aioli låter väldigt gott. / Persiljeland.

2008-05-13 @ 22:07:19
Postat av: Inga M

S: Mmm den är kanongod; kokt potatis, färsk gurka, mycket hårdkokt ägg, lite färska tomatbitar är det i och så det vanliga köret med majonäs. Läcker!



Persiljeland: Den hemgjorda aiolin är väldigt god

2008-05-15 @ 23:14:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback