Årjängstrollet på plats!


Om Årjängstrollet finns många åsikter. Det är stort i alla fall och har blivit något av en symbol för samhållet. Det har varit nedmonterat och uppfräschat nu en period. I morse kom det i alla fall på plats på det nya torget som ska vara klart till nationaldagen tror jag. Det blir väl invigning med pompa och ståt!

Det vita närmast kameran är inte snö i säck. Det är gatsten som jag antar ska läggas på torget. Jag tror att det blir fint till slut fast man har undrat många gånger. Det är ju ett stort steg att flytta på ett torg. Ett torg är ju inte bara ett samhälles centrum utan också dess hjärta på något sätt. Men antagligen inte alls omöjligt att flytta på. Vi kommer säkert att vänja oss vid det nya och till slut är det gammalt också.

Kommentarer
Postat av: Lillan



Tänk om det bor småbarn i husen intill som blir tvungna att gå till sängs med detta monstertroll utanfÖr sovrumsfÖnstret! Mina barn skulle aldrig ha klarat av det.

2008-05-20 @ 00:39:10
Postat av: britten

men jag tyckte att det var ganska fint trollet..

Postat av: Rut

Hade inte Tore Skogman ett finger med i trollet i Årjäng?

Han blev blev ju värmlandsbo och han upphörde aldrig att tala uppskattande om Sillerud och Värmland.

2008-05-20 @ 20:21:31
URL: http://rut.blogg.se/
Postat av: Inga M

Lillan: Ha ha...tja det blir väl hotellgästerna eller de kommunanställda som ansätts av mardrömmar då. Vi får tro att de kommunanställda inte sover på arbetstid så det går nog bra. Med hotellgästerna kan det bli värre förstås, men de kommer så högt upp att de nog får mer stjänhimmelperspektiv.



Britten: Det har ibland inuti rymts sommarturistbyrå och från brickan varit diverse underhållning. Och på svansen finns en rutschkana för barnen.



Rut: Jo, trollet byggdes av Start 68, ett gäng entusiaster som även ordnade till en simhall i Årjäng för delvis ihopsamlade medel (!) Och Thore fanns alltid med på ett hörn överallt i kommunen. Han var god vän med många här och hade ett sommarhus här i Sillerud och Frk Johansson-visan handlar om Claras kafé vid torget. Den är en dikt av Clara Johansson som drev kafeet i många år.

2008-05-20 @ 21:05:51
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Gubben

Har du också troll? Undrar om de känner varandra? Fast mina troll är mycket mindre, max 150 cm sisådär...

2008-05-20 @ 21:14:43
URL: http://gubben.webblogg.se/
Postat av: Inga M

Gubben: Nja, det är bara ett troll här, så vitt vi vet. Fast i Spriklereberget bor det en tomte.

2008-05-21 @ 23:36:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback