Varg skjuten i Gräsmarksreviret!

I eftermiddag sköts den alltså, den varg i Gräsmarksreviret som man fått beviljat skyddsjakt på från Naturvårdsverket. Man fick ju förlängd tid för jakten eftersom man misslyckats fälla djuret inom ramen för den första tidstilldelningen. Flocken hade då befunnit sig mycket på den norska sidan och jakten kräver som sagt snötäcke för att lyckas. Hur man ska kunna begränsa vargstammen längre söderut där det inte blir någon snö funderas det mycket på.  Här är en bild på dagens fällda varg. Det var en vargtik, en liten tik, troligtvis från fjolårets kull.

image1534

Kommentarer
Postat av: Nike

Usch, se hur ögonen lyser! Var det du som sköt den Inga? God fortsättning....

Postat av: Helena

jag har också funderat på hur de gör när de spårar vargarna nedåt halland småland. Snö underlättar ju i de mer nordliga delarna. Just nu håller de ju på att spårar ett par vargar som bl.a. synts till i Ullared.

2008-01-08 @ 19:36:18
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Inga M

Nike: Tack! Ha ha... nej det var inte jag! Men namnet på skytten brukar hållas hemligt annars riskerar han trakasserier och hot från militanta vargvänner. Så brukar det bli både i Norge och Sverige.

Helena: Ja, de får ha lycka till med sin spårning. Ibland undrar man om inte beslutsfattandet i rovdjursfrågorna har varit väl blåögt och romantiserat, inte särskilt väl förankrat i verkligheten. Och media har understött eländet genom att visa bilder på söta vargvalpar som slickar reportrarna i öronen. Det är inte lika kul när en flock på 6-7 stycken vuxna djur, med mankhöjd som diskbänken, nyfiket börjar cirkla runt en bärplockare eller skogshuggare.

2008-01-08 @ 19:55:31
Postat av: Alltiallon

Nej, jag är glad över att vi i alla fall inte besväras av varg här. Jag bor förhållandevis nära skogen och jag hade oroat mig för framför allt barnen om vi hade haft sådana problem... Jag har med andra ord en sak mindre att oroa mig för tack vare det.

2008-01-08 @ 20:42:10
URL: http://blogg.expressen.se/alltiallo/
Postat av: Inga M

Alltiallon: Hmmm jag vill inte vara glädjedödare men för några år sedan gick en varg tvärs igenom centrala Stockholm, norrut. Det var visst väldigt tidigt på morgonen. Men polis åkte tydligen i förväg och varnade människor så att de skulle hålla sig ur vägen och inomhus. Märkligt att vargars farlighet tycks tillta ju närmare Stockholm de kommer! Det sägs ju från centralt håll att de vargar vi har här i Värmland i trädgårdar och på gårdsplaner inte alls är farliga och de behöver vi inte vara rädda för. Vi funderar ibland var den geografiska gränsen för vargens farlighet går :-))

2008-01-08 @ 22:32:18
Postat av: Kristian

stackars djur...

2008-01-10 @ 13:04:54
Postat av: Nike

Bodde i nordnorge när debatten om sälarna pågick som allra värst. Kommer ni ihåg kungens görabortsigkommentar om de "små söta varelserna". Han hade onekligen inte varit uppe i Tromsö. Kan tänka mig att ni i vargtäta bygder känner likadant. Här på min kant i Skåne kan en grävling te sig tillräckligt vilt och skräckinjagande. Glad alltså att jag slipper rovdjuren.

2008-01-10 @ 17:45:10
URL: http://www.nikesrum.blogspot.com
Postat av: Inga M

Kristian: Jag kan inte tycka synd om den här vargen. Den dog snabbt för ett enda välriktat skott. En vargs naturliga död är ofta långdragen och plågsam.

Nike: Om vi hade en rovdjurspolitik värd namnet så skulle det inte vara några problem med de här djuren.

2008-01-13 @ 00:25:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback