Harjakt idag lördag!

image1522
Om nu inte vädret passar för så värst mycket annat med hård blåst och en del snöfall så tycks det i alla fall passa för harjakt. Fick nyss den här bilden från gubben. Han o T i Deje har varit på harjakt på andra sidan Årjäng hos en god vän och lyckats nedlägga en hare för Jazz som poserar stolt här.

De ringde nu, har återvänt till hemmamarker och fått upp en ny hare som Jazz jagar på sedan någon timme. Gubben ska föreställa genomförkyld och eländig men av detta hördes intet i telefonen. Förstår inte vad det kan bero på.

image1525
Här bärs hare nr 1 idag av skytten H. Ek och jakten var i Klevane.

image1526
Här syns båda hararna. Hare nr 2 sköts vid Nolare Murstenstjärn nu på eftermiddagen. Jazz är en mycket stolt och glad hund liksom de båda jägarna. Lite kompensation för ett mycket dåligt jaktväder tidigare under helgen.

Kommentarer
Postat av: Harnäsgubben

grattis.....men var snäll, och spar en hare för mig.....

2008-01-05 @ 16:39:48
Postat av: Inga M

Harnäsgubben: Tackar! Du borde allt vara här nu! I maj har vi ingen harjakt!!

2008-01-06 @ 00:30:29
Postat av: rut

Det var inte dåligt,tack vare mig tycks Jazz säja.
Det var länge sen jag såg en vit hare, trodde nästan de var utrotade. Jag ser många harar när jag är ute men en vit vore en sensation, alla är gråbruna i Dalarna kallade dem tyskharar.
Vi har lite snö idag med inslag av regn så idag blir det bara tvtittande hela dagen.
Mest spännande blir det att följa Charlotte Kalla kamp i spåret.
Hälsningar,

Postat av: Inga M

Rut: Här hos oss finns nästan enbart svenskhare (vit) men bara några mil härifrån nere i Dalsland så är det tyskhare (fälthare eg.) som tagit över och den är brun hela året, rätt så mycket större också. Vi hade en fälthare här förra året, den har ett annat beteende än svenskharen, går mer på vägar, går inte så i cirklar när den blir jagad utan mer rakt fram. Men erfarenheten är tyvärr att när fältharen börjar komma så försvinner svenskharen. Ha en bra dag!

2008-01-06 @ 12:18:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback