En helt perfekt dag!

En del dagar blir bara så här bra!

Först så fick jag sovmorgon eftersom gubben gick ut och jagade hare tidigt i morse. Han kunde också tack o lov åka till Tjärnshaget, vårt fritidshus och laga vattenpumpen. Det var en strömbrytare som hade brunnit tack vare att Fortum haft fladdrig nätspänning till huset och några andra. De ska få räkning på det sedan. En granne som är elektriker hjälpte oss. Nu är det ordnat.

Sedan när  gubben kom hem så kom son till Kurt som så tragiskt dog,  K och hämtade deras älghund Isa. Hon har jagat älg här nu och varit stand by hund för eventuella eftersöksbehov. Men nu hade någon ringt om trafikskadat vilt efter E 18 så Isa måste i elden och försöka spåra upp. Vi messade senare under dagen men man hade inte fått nåt.


Därefter måste Roland leverera en av båtarna till en kund som behövde en fiskebåt en bit härifrån.

Till slut var alla plikter avklarade och vi gick ut och släppte Oskar och hoppades på rådjursjakt.

image1234

Jag gick med Oskar över Smörhôlera mot Hol. Där var ett vildsint fågelliv. En flock grågäss på c;a 30 fåglar. De syns här på bilden, blev strax rädda och flög sin väg. Bakom dem syns de tre svanar som har gått här länge och som annars ligger nere i Bäcketjärn. Till vänster utom bild var en liten grupp kanadagäss som inte var så rädda. De flög först när jag var alldeles intill. Fåglarna äter spillsäd här och nu har de gått här så mycket och så ofta att det är som att gå i en enda matta av fågelavföring här.

Vi fortsatte förbi den här platsen och kom in i ett litet parti med hög gammal granskog

image1235

Roland har sett rådjur här flera gånger och här har bocken revirmarkerat genom att gnugga hornen mot det lilla trädet så att hans doftkörtlar ska lämna spår här och nedanför har han sparkat med frambenen och säkert urinerat.

Här släppte jag Oskar.

image1236

Han gick fram och tillbaka i vind en stund. Säkert kände han färska spår i vinden av djur som nyss varit här. Till slut fick han ett riktigt spår att gå på och det dröjde inte många minuter förrän det var jakt. Han drev snabbt iväg och det bar mot Stormyra. Där tappade han så det tystnade. Då gick han tillbaka i sina egna spår och gick hem. Det är bra.

Det fick räcka för idag. Vi ska ta en tur imorgon eftermiddag också har vi tänkt. Jag var ordentligt trött efter att ha gått upp och ner i besvärlig terräng och helt invaderad av älgflugor. Jag trodde att de var bort för säsongen så jag var inte klädd för att skydda mig mot dem. Fick nästan panik när de blev så många som kröp på mig, överallt! Gick hem och duschade och tvättade håret.

Därefter ringde Stockholmssonen och pratade en stund. Han skulle ha kompisarna P och Ö där strax och de skulle gå på Mäster Anders och äta i kväll. Han flickvän skulle iväg på något tjejsammanhang. Sonens kompis Ö har varit hos sin mamma i Afganistan och hälsat på i två veckor. Mamman har FN-tjänst där. Det var ett äventyr att var i det landet och ikväll blir det väl många berättelser om det.


Kommentarer
Postat av: Lena

Låter som en härlig dag med mycket skogsluft...gott!

Postat av: Inga M

lena: så var det verkligen. Ibland stämmer allt och det gäller att glädja sig.

2007-10-21 @ 00:00:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback