Cavalier King Charles vargmat i Värmland igår kväll!

Roland fick ett mail från norra Värmland, från Lena J:

"Om Ni hinner kan Ni titta på TV4 vid 7-tiden för jag, Lars F och Urban M har varit och besiktigat en Cavalier King Charles 1 km norr om där jag bor. Hunden blev attackerad hemma på gårdsplanen vid 22-tiden igår kväll när den  var ute och kissade kväll. Därefter släpade vargarna den några hundra meter innan de åt upp den. Det var bara lite av ryggraden och kopplet kvar."

Typexempel på vargar som vi vill ta bort här ute i vargreviren. Men det är tyvärr otänkbart med nuvarande lagstiftning. Nu brådskar det med den utlovade lagändringen Eskil Erlandsson, annars är Du rökt vid nästa val.  I inget annat land behöver man stå ut med så här närgångna rovdjur. Gissa sen varför motsättningarna är så stora just i Sverige Det handlar tyvärr inte om informationsbrist och gammal tro på Rödluvan och vargen. Det handlar om verkliga problem!

Kommentarer
Postat av: Anna

Näe, nu går det för långt! Vad tar de härnäst? Ett litet barn?...det är ju det man befarar. Du kan gå till min blogg nu och beskåda det lilla underverket som jag får hämta 23 mars. De personerna fr Årjäng hette något med Öje i efternamn..Öjevind eller så kvinnan heter Birgitta i alla fall. De hade bott i Årjäng i ett o ett halvt år. De var släkt m de jag ska köpa valpen av. Ha det fint. Anna

Postat av: Blackout

Går de så nära inpå gårdar och fä ska de väck, det är bara en tidsfråga innan någon människa blir skadad.
Visst låter det för en skåning romantiskt med vilda vargar men det räcker med att man tänker efter hur man själv skulle reagera om man fick sin och tamdjurens frihet bergänsad. Om jag hade mist min hund till en varg hade jag jagat och jagat.

2007-02-17 @ 00:34:21
URL: http://blackout.blogg.se
Postat av: Inga M

Anna: Ja, tankarna finns ju där hos barnfamiljer i vargrevir. För dem känns det lite som rysk roulette att släppa ut barnen i naturen. Jag rusade genast in på Din blogg för att beskåda underverket och lämnade kommentar som Du ser. Så söt.

Blackout: Ja, ungefär så känns det för de drabbade. Men jaga varg går inte. Det är grovt jaktbrott, 4 års fängelse på någon av de stora riksanstalterna. Men förståelsen i media är minimal tyvärr. Problemen har sopats under mattan och kallats fördomar och okunskap.

2007-02-17 @ 01:10:54
Postat av: Anki

Men visst är det väl någon lagändring som skett i alla fall? Jag kommer ihåg det uppmärksammade fallet med mannen som sköt en varg och fick ett fängelsestraff.

2007-02-17 @ 21:54:40
URL: http://ankitankar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback