AUWA skjutsas på sparken av Roland!

AUWA skjutsas på sparken av Roland!

Detta var första sidan i Nya Wermlandstidningen i fredags. Roland skjutsar AUWA på sparken och han skriker : "ICE -TAXI"

Denna bild och ett antal inlägg neröver handlar om ett tyskt tevefilmteams inspelning av isfiske här hos oss. Inspelningen gjordes för Canal Dmax och programmet Fisch`n Fun som sänds på lördagmorgnar kl 7.15.  Det går ut på att skämta om fiske och man har tre amatörer och tre proffsfiskare som tävlar. Programmet ses av en o en halvmiljon människor i Tyskland och är välkänt bland sportfiskare.  Detta inslaget kommer att sändas i månadsskiftet februari - mars.

Det går över Astrasatelliten och är lite knepigt att få in här i Sverige. Vi tar in det i våra uthyrningsstugor och det är gratis. Kruxet är bara att ställa in parabolen rätt , speciellt i lodrätt riktning, eftersom vi befinner oss precis i utkanten för sändingsområdet. Programledaren heter AUWA. Han är en trivsam person som ser ut som en indian. Roland kallade honom Sitting Bull, men själv hävdade han att han härstammade från vikingar.

Jag får väl be om ursäkt för alla inlägg om denna teveinspelning neröver i bloggen. Det kan väl tyckas egotrippat. Men min blogg fyller inte enbart funktionen av att vara en dagbok utan också att vara en kontaktlänk med text och bild till våra vänner i andra länder som vi inte kan träffa så ofta. Och de vill gärna se de  här bilderna.

Kommentarer
Postat av: Fiskarflickan

Jag tycker bilderna ser jättehärliga ut! Is-taxi, det kanske kan bli en hit? :)

Och tack för dom snälla orden, sånt värmer alltid!

Postat av: Rutan

Det gör inget, det är jättekul att fi inblick i en annan värld... nåja, i alla fall i andras liv!

2007-02-04 @ 15:55:08
Postat av: Inga M

Fiskarflickan: Vi har en tysk familj här nu med tre barn och deras 5-åring far runt på en liten spark på den blanka sjöisen och bara skriker och skrattar. Han har vansinnigt roligt! För en stund sedan kom Årjängs långfärdsskridoåkare c:a 20 stycken också åkandes. Fast det är ju inte så ofta det är blankis som nu.

Rutan: Roligt om Du tycker det och inte blir trött på samma typ av bilder!

2007-02-04 @ 16:22:54
URL: http://inga.blogg.se
Postat av: Elisabet

Vet du en sak .. jag tycker inte att man behöver be det minsta om ursäkt för vad man skriver på sin blogg.
Bloggen är din.
Du skriver precis vad du vill och har lust med!

Det är, precis som att man är vuxen och själv bestämmer över sin lediga söndag, en fördel som man har som blogginnehaverska.

Man gör som man vill.

Jag tycker att det är hur roligt som helst att läsa och se dina bilder.

2007-02-04 @ 23:32:03
URL: http://www.cikoria.blogspot.com
Postat av: Inga M

Elisabet: Tack för vänliga ord. Du har naturligtvis rätt i det Du skriver. Det är väl något kvinnligt fenomen det här att alltid be om ursäkt för att man finns till liksom. Jag gillade alltså Din beskrivning av den alldeles självvalda söndagen.

2007-02-05 @ 00:16:15
Postat av: Trolda

Du behöver inte be om ursäkt för dina inlägg! (Det är ju faktiskt inget tvång att läsa för dem som inte vill...)Själv ser jag GÄRNA på dessa vackra bilder och härliga inslag! Vad KUL att ha Gubben i tidningen, och senare på TV! Jag har smakat på kolbulle vid mina "kolmilebesök". Lite speciell smak, och man kan känna lite "hur det var förr". Och soluppgången, såååå vackert - vi ÄR lite bortskämda med sån´t här i HÄRLIGA VACKRA Sverige!Och ISFISKET är ju inte alla länder förunnat!

Trolda - God Morgon!

2007-02-05 @ 08:36:35
URL: http://trolda.blogg.se
Postat av: Zofy

jag tycker bilderna är jättefin! blir tom sugen på att åka norrut, jag som aldrig varit längre norrut än södra Jämtland...

men du hur långt norrut/var bor ni egenligen, har dålig koll? alltså vart ska man åka för att uppleva det bilderna visar?

2007-02-05 @ 09:13:49
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Inga M

Trolda: Tack för det. Jo Du har rätt att man inte ska be om ursäkt. Kolbullar är ju som en sorts fläskpannkaka fast med kornmjöl i. Och så ska det vara lingonsylt till, det glömde jag skriva förstås.

Zofy: Vi bor inte alls i Norrland. Vi bor i Västra Värmland i Sillerud utanför Årjäng. Det ligger på linjen Stockholm - Oslo ungefär. I norra SVerige är det nog mycket mer snö vid det här laget. Idag måndag är det åter solsken och blankis till mångas fröjd.

2007-02-05 @ 13:18:54
Postat av: Zofy

ok Värmland...det var ju inte Norrland direkt...snacka om att ha dålig koll på svensk geografi + vara inskränkt - landet = Norrland....

fint har ni det iallafall!

2007-02-06 @ 09:23:58
URL: http://zofy.blogg.se
Postat av: Inga M

Zofy: Ha ha...Du är inte ensam!!
När jag sökte tjänsten här i Årjäng 1972 så trodde jag att det låg uppe i Dalarna!! Fattade var det var först när jag skulle åka hit på anställningsintervju! Det skulle bli ett sabbatsår här, men har alltså hittills blivit 35 år! Så visst är det fint här!

2007-02-06 @ 18:28:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback