Gedigen skolbyggnad - bild 2

Gedigen skolan - bild 2

I den gamla delen av skolan, den som är byggd med kvalitet, är klassrummen gjorda utifrån ett barnperspektiv. Den som ritade rummen har tänkt till hur barn behöver ha det på sin arbetsplats.  Det är högt i tak vilket ger ljus och rymd och luft. Fönstren är höga vilket släpper in massor av dagsljus även om det är disigt ute. Samtidigt går  inte fönstren så lågt ner att barnen ser ut när de sitter ner och arbetar. Det är en fördel, speciellt för barn som är lättstörda och som tappar koncentrationen fort. För dem är det tryggt att veta att man de inte behöver hålla på och kolla vad som sker ute på skolgården. Väggarna är tjocka och släpper inte igenom störande ljud utifrån eller från andra klassrum eller korridoren.  Gynnar också barn med koncentrationssvårigheter. Korridorerna här är stora och ger möjlighet till att röra sig lite i avvaktan på att lektionen börjar.  Visst är allt slitet på ytan, men det känns ändå lyxigt att jobba i det här huset.

Märkligt att man för så länge sedan (byggt första hälften av 1900-talet) tyckte sig ha råd att satsa på skolan och bygga med så hög kvaltiet. Det kan inte ha varit gratis då heller. Märkligt också att man byggde utifrån barnens behov på ett annat sätt än man gör idag. 


Kommentarer
Postat av: Annaa M

Åh jag glömde önska Glad Påsk tillbaka, tror jag. Nja, vi är väl lite lamslagna av stillheten här Pojken och jag. Men vi ska sätta av upp på vinden i morgon och hämta ned lite påskpynt, för flickorna kommer hem i morgon kväll så vi ska ha sen påskmiddag.
Men vårt fina fastlagsris slog ju ut i grönska så tidigt så det har redan skrumpnat ihop och duger inte att sätta pynt i. Ska vi verkligen behöva skaffa ett nytt ris på själva påskafton.

Postat av: Inga

Har slutat med nästan alla påskpynttraditioner här, inte ens ris har vi numera. Däremot brukar jag nostalgiskt rota fram gamla påskkycklingar som barnen gjorde i skolan en gång i tiden. De får stå i en grupp med ägg o en duk. Det är det hela.

2006-04-15 @ 15:52:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback