Söndagens rådjursjakt

Den slutade ju lyckligt trots att den gick över isen på slutet. Men så här började det i alla fall. Fint ut över sjön med lite is därute och vatten närmast. Solsken och vackert när vi åkte från stugan. Roland hade varit ute med  Jazz hela förmiddagen men inget upptag på hare.
Vi gick en bit med Seffrin och passerade det här trädet som kan ha inspirerat stämgafflens uppfinnare. ;- )
 
Det dröjde inte många minuter innan Seffrin fick upp, nåt som skulle visa sig vara en rejäl råbock fast utan horn.  Jakten gick runt oss och jag placerade mig på bron för att ha koll om något ville passera. Och det ville det, kom fram till mig och vände två gånger. Snabbt!
 
Där är det fin utsikt åt två håll och jag kunde hålla koll på isarna på båda sidor så det inte gick ut där - trodde jag då, men det gjorde det alltså, fast runt udden så jag såg inte.
 
 
Där finns en omkramad björk.
 
Och ett redskap som jag har funderat på. Vad kan man ha det till tro? Jag har noll koll, trodde jag sett det mesta av hjälpmedel i jordbruk, men den här platsar ingenstans.
 
Den här skylten fnissar jag åt varje gång jag ser den:
"Trespassing violators will be shot. Survivors will be shot again"
Den har säkert fyllt en funktion på riktigt någonstans någon gång, fast just här är det rätt lugnt, faktiskt helt kav lugnt, liksom världens ände på något sätt. På ett trivsamt sätt med vacker natur.
 
Och en tomte mötte vi till och med! ;- ))
 
Seffrin jagade i tre timmar alltså, i terräng och över is. Till slut gick han tillbaka i egna spår, helt klockrent, nästan en kilometer. Det är bra. Han var inte särskilt tagen av dagens övningar heller, han börjar få bra kondition. Och vi är som sagt glada att han inte gick genom isen.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Vilka härliga konstiga konstträd du fick på bild. Är det inte en skottkärra av enklare modell som låg utslängd i naturen??

Postat av: znogge

Vilka vackra naturbilder och trevligt att möta en tomte dessutom :D

Ha en bra dag och en härlig julledighet!

2016-12-19 @ 10:16:25
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback