Vad säger dom egentligen??? Om bonusar?

Vad är det de säger egentligen alla de här bonusforsvarande företagsledarna, de som har mage att bevilja sig själva bonusar i miljonklassen alternativt lönehöjningar på 20-25 %  när företagen går back??

Hon, chefen på SEB kommer väl att gå till historien som något av det mest verklighetsfrämmande vi har hört. Först försvarar hon bonusarna, sedan gör hon om dem till lönehöjningar på samma nivå för att helt öppet och fräckt fiffla sig till statligt stöd den vägen. Sedan säger både staten och folket bestämt nej till detta. Då skippas lönehöjningarna också men OBS
INTE FÖR ATT DE VAR FEL UTAN FÖR ATT DET BLEV EN REAKTION PÅ DEM I OPINIONEN OCH ATT DE OMÖJLIGGJORDE STATLIGT STÖD säger hon!!!. 

Den här kallögda damen ser alltså fortfarande inte det orimliga i att chefer ska ha bonus / jättelönepåslag när verksamheten går dåligt.
Egentligen borde de inte få statligt stöd alls eftersom det inte finns någon som helst moral i verksamheten.  Varför ska inte banker kunna ha ett långsiktigt ekonomiskt tänk som vilken privatperson som helst?? De har gjort miljardvinster under ett antal år men  har alltså inget att möta krisen med. Jag vill också ha statligt stöd en gång vart tionden år när jag måste byta bil eftersom jag kanske glömt att spara ihop till bytet. Varför ska jag vara så himla rekorderlig och moralisk när inte storbankerna är det?

Sen har vi Vanja Lundby - Vedin, tror jag hon heter. Hon ska försöka förklara varför AMF pension som LO är storägare i, ville dela ut bonusar till sina chefer trots urdåligt resultat i förvaltningen av våra pensioner. Jo, för "de verkar i en miljö där det är vanligt". Hör hon inte hur puckat det låter? Det är alltså ursäktligt att bära sig åt hur som helst bara man gör som "alla andra"??  Ingen ska behöva ta egen ställning till vad som är god etik och inte!!!  Det är bara att göra som de andra gör. Om tillräckligt många beter sig skurkaktigt så är det ok!

Girigheten har ingen gräns i de här kretsarna. Bonus är så vitt jag vet ett vedertaget begrepp för fenomenet att även anställda ska kunna vara med och dela på vinst om något går med vinst, alltså ska inte bara ägaren gynnas om det går bra.  Men nu har plötsligt hela begreppet gjorts om till en form av indviduell lön när det inte längre finns några vinster att få del av.  

Kommentarer
Postat av: Kjell-Åke

Utifrån den benämnda "finansiella" krisen och nu senast de - till försök - tillrättalagda uttalanden från högsta ledningen i SEB-banken och LO då torde det vara mera adekvat att tala om att det föreligger en kris orsakat av en kombination av missbruks-, girighets-, marknadsförings och trovärdighetskris som berörda är ansvariga för och ingår i det finansiella systemet.

De berörda har bland annat uppenbart utifrån på förhand beviljade bonusar och fallskärmsavtal valt att skapa en marknad i stället för att skaffa sig insikt om och tillgodose den slutluíge användarens verkliga och berättigade behov

2009-03-16 @ 13:46:00
Postat av: LL

Jag är verkligen imponerad av din energi! På dom bara, du har så rätt i det du skriver.

2009-03-16 @ 14:02:38
Postat av: anne

Jojomen! jag har hört fackförbundsfolk säga att festerna som hölls (för 5-6 år sen) skulle man tacka medlemmarna för. Jag tror det är litet annorlunda idag.

Postat av: britten

ja det är så korkat så det är inte klokt....Ohly sa däremot nåt klokt i dag ....

2009-03-16 @ 21:44:57
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inga M

Kjell-Åke: Jag lyssnade på någon som varit med i den här branschen ett tag; Hans Palmstierna. Han ansåg att de här bonussystemen som är beslutade i förväg och som gäller för kortsiktiga 1 år i taget har på allvar bidragit till den här krisen.



LL: Jag kan inget i de här frågorna men ibland blir vissa personers resonemang så otroligt ologiska, till och med för mig.



Anne: Så är det säkert.



Britten: Jag letade efter Ohlys uttalande men hittade det inte. Tyvärr är väl både det röd-gröna blocket och alliansen komprometterade när det gäller beslut om bonusar i den statligt reglerade verksamheten, så det blir lite svårt att ta deras kritik på allvar.

2009-03-18 @ 03:09:47
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback