Suveränt konferenshotell i Årjäng!

Hotellet i Årjäng gjorde ett suveränt konferensarrangemang igår kväll, lördag, för Svenska Jägareförbundets länsstämma!

Vi har ju halkat runt på de här stämmorna nu rätt många  år, men det här var i särklass. Allt klaffade, personalen var glad och hjälpsam med snabba ingripanden om det behövdes. Maten kom ut till alla gäster på blinken och den fick mycket beröm av gästerna. Reinhold bakade kaka till eftermiddagskaffet och jag fick friterade äppelringar med glass till efterrätt! Bara en sån sak! Snapsvise- och dansmusiken var väldigt bra med lanthandlaren Rickard, Alf och ytterligare någon som jag inte vet namnet på. Alf D gjorde ett trevligt kåseri om Gustav Schröder. Sen var det historier mellan varven förstås.

Hotellet heter ännu så länge Norlandia, men ska bli ett Best Western snart.

image1358
Så här ser hotellet ut, eller rättare sagt såg ut när det var nybyggt! Kortet är taget då.

Det är roligt att hamna på såna här mat-tillfällen med människor som man inte umgås med annars;

till vänster om mig en man (Johannesson) från byggbranschen i Oslo. Han visste berätta att på det företaget han jobbar på så har man sagt upp 100 av 260 anställda.De dåliga tiderna drabbar även Norge fast vi inte tror det.  Den norska staten har förlorat otroliga 800 miljarder av oljefondernas kapital under krisen men har kvar drygt ett par tusen ändå och man vill nu satsa på att bygga / renovera skolor och transportväsendet med statliga pengar för att stödja sysselsättningen. Sverige väljer ju vägen med ROTavdrag för privatpersoner istället.

mitt emot mig hade jag representanten från Örebro län, Thomas A som bor i Hallsberg och som kunde ge en liten rapport från min uppväxttrakt.

till höger om mig hade jag Stefan L som representerade Jägarförbundets centralstyrelse. Han är dessutom ledamot av (undrar om man säger så?) Högsta domstolen och ägare till marken längst ut på Värmlandsnäs. Han visste berätta att man numera måste ha prövningstillstånd för att överklaga till hovrätterna, inte bara till HD och att det kommer att avlasta rättsväsendet så att man hinner med bättre i hela systemet. Väntetiderna för att få¨en sak prövad har ju varit så lång att rättssäkerheten ibland varit hotad.  (Kul att få prata juridik. Efter att ha nosat lite på juridikstudier en gång i tiden så insåg jag att jag nog egentligen borde ha blivit jurist. Det förefaller så vansinnigt spännande och alla våra lärare i ämnet var smågalna!)  

Jag hade alltså en väldigt trevlig kväll och lyckades med konststycket att hålla mig vaken till klockan halv 1.

Kommentarer
Postat av: Herta

Det blir viktigare och viktigare tycker jag att det är god serviece mm när man är på konferens. Det finns de hotell mm som har en exemplarisk service. Dessa skall lyftas fram. På mindre orter är det oftast lättare att kolla upp kvaliteten. Svårare är det på större orter med större utbud.

Postat av: Inga M

Herta: Vi har varit på ställen som varit riktigt dåliga, men det var som Du säger på större orter. På Gustaf Fröding i Karlstad för några år sedan var det bedrövligt, vi fick vänta otroligt länge på maten och när vi fick den så var den inte särskilt god och rummen var lortiga!

2009-03-29 @ 13:33:45
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Thalina

När jag tänker på Årjäng så tänker jag alltid på när särbon fick fel på bilen där och att vi fick ta in på vandrarhem tills bilen blev lagad.Ha det gott kram Thalina

2009-03-29 @ 17:46:57
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Suss

Det är härligt att läsa att det nästan överallt du kommer så finns det mat och goda saker som du kan äta.

Den där Hbg-gossen undrar jag vem det kan vara?



2009-03-29 @ 18:28:13
URL: http://leontina.blogg.se/
Postat av: Inga M

Thalina: Ni måste göra om besöket igen, utan bilfel!



Suss: Ja, slumpen ordnar det vist! :-)

(Jag inser att på bloggen framstår vi som sällskapssjuka matvrak!)

2009-03-30 @ 06:27:21
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Konferenshotell

Ja det är alltid kul att komma på konferens, gärna med människor från andra delar som inte vanligtvis brukar umgås med på arbetsdagen. Jag älskar när det blir klockrena konferenser med mycket skratt och glädje. Det krävs också att konferenshotellen håller ett hyffsat skick i alla fall.

2010-09-19 @ 03:46:17
URL: http://www.konferenshotellen.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback