Barn nu och då.

Det är populärt att säga att barn inte har det bra i Sverige i dag. Jag tror inte ett enda ögonblick på att det är så. Jag blir mer och mer övertygad om att barn i Sverige, generellt sett, aldrig någonsin haft det så bra som de har i dag. Överallt möter jag föräldrar som engagerar sig i sina barn och deras vardag på ett helt annat sätt än i tidigare generationer.  För mig blir det väldigt tydligt efter en period med föräldrasamtal och det glädjer mig verkligen. 

Numera finns båda föräldrarna med i barnens liv, vilket var sällsynt för några decennier sedan. Bara det gör ju att det finns dubbelt så mycket föräldraengagemang.  Barn har ofta möjlighet att ha en rik fritid där de kan välja att delta i aktiviteter som passar dem. De får leka och kan umgås med sina kompisar. Många har också far- och morföräldrar som älskar dem och finns till hands när det behövs. Det finns starka nätverk. 

Jag resonerar ur ett övergripande perspektiv, utifrån att jag är så himla gammal och kan blicka tillbaka på något halvt sekel så där. ;-) Visst finns det sedan undantag,  barn som inte mår bra, av olika skäl. Det har det tyvärr  funnits i alla tider, så länge människan har funnits på jorden.

Kommentarer
Postat av: TT

Tänk om föräldrarna hade kommit till skolan en dag för att titta hur man hade det... då hade man svimmat!

Postat av: margit

Sänder dig en hälsning inför helgen.

Kram till dej! /Margit

2009-12-04 @ 15:46:09
URL: http://margitholm.blogg.se/
Postat av: Mia

Jag resonerar som du. JAg tror alltså att barnen i vårt land har det mycket bra... Mina föräldrar hann inte ägna sig speciellt mycket åt mig och mina syskon, vi fanns bara med... Vi hade det bra i alla fall... men, jag tror att dagens ungar i de flesta fall har det lika bra. Undantag fanns förr, liksom idag.

2009-12-04 @ 21:19:52
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Inga M

TT: Föräldrar besökte inte skolan förr.



Margit: Tackar, det ska det bli. Ha det bra Du också!



Mia: Barn fanns bara där som Du skriver. De fick liksom ofta hänga med på sladden men man inrättade inte sina liv utifrån dem så som man gör idag. Nu är det ofta barnens behov som är avgörande.

2009-12-05 @ 07:03:35
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback