Supertrevlig Fars dag!

Jag gillar verkligen såna här dagar. Först lite sovmorgon och tid för blogg och tidningsläsning en stund. Tvätt och plock förstås medan gubben är ute och jagar hare på morgonen. Sen kom han hem, vi fikade lite och gick ut för att släppa Oskar på rådjur. Det blev redan vid lunchtid så vi hade hela eftermiddagen i skogen. Det blev spännande jaktupplevelser hela tiden och jag börjar bli riktigt nöjd med min lille tax. Han går ifrån mig längre nu och söker. Han har bra skall och nyanserar rejält; tätt skall när han är nära och ser rådjur och glesare när han är en bit ifrån. Han jagar lagom länge och kommer på inkallning. Helt ok med andra ord. Trevlig jakthund för våra marker här. Det blev två släpp på olika djur och vi såg dem flera gånger men inget skott avlossades eftersom det gick för snabbt och djuret var delvis skymt. 

Sent på eftermiddagen åkte vi alltså till hotellet i Årjäng tillsammans med A o U i Hol och bowlade och åt en Fars Dagsmeny. Det var en ok trerätters med löksoppa, älgstek och friterade äppelringar med glass.  Jag bjöd gubben på detta eftersom det var Fars Dag. Han fick också två par strumpor, jaktstrumpor. Det måste liksom vara ett paket på morgonen, det har det alltid varit.

Kommentarer
Postat av: Marie

Jag tycker också om dessa dagar. Själv var jag över till min pappa och fikade...och klippte mamma. Hon tyckte att jag kunde passa på när jag ändå var där ;-). Dessutom uppvaktade Mini sin pappa med en chokladkartong ;-))

Postat av: Ninni

Lät som en ypperlig dag!



Va duktig han är taxen Oscar..ha en bra dag, kram

2008-11-10 @ 10:10:49
URL: http://ninni.blogg.se/
Postat av: Gisan

Det låter som en mycket gemytlig Fars dag. Precis som den ska vara. Kramar...

2008-11-10 @ 16:18:19
URL: http://gisans.blogspot.com
Postat av: britten

Vilken härlig trevlig dag ni hade i går ...

2008-11-10 @ 17:14:57
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: anne

Hur lär sig hundar detta med skall? Tränar man dem till det eller faller det naturligt.



Jo, jag har ett tag på mig att förbereda mig för detta utbildningstillfälle. Jag har en tendens att vilja bryta ihop och lämna återbud veckan innan, men så någonstans ifrån samlar jag ihop mig. Du tror inte en klunk whisky skulle ha samma effekt som betablockerare? Jag har en kollega som tar, jaa undrar vad det var hon tar... mot rodnad i samband med presentationer osv. Och hon är ombudsman, torde bli en hel del presentationer för henne.

2008-11-10 @ 20:57:38
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: Inga M

Marie: Du är snäll som klipper Dina närstående bara så där. För jag antar att det inte bara är att höfta till lite utan att Du får använda Din yrkeskunskap.



Ninni: Ja, äntligen börjar det arta sig med Oskar! Ibland har han varit billig! :-)



Gisan: Ja, det var en riktig önskedag!



Britten: Helt ok!



Anne: Detta med hur hunden skäller är medfött och instinkt. Det är lika spännande med varje ny hund att höra hur det låter och hur de driver.Det kan man inte göra något åt. Inte heller går det att göra något åt hur bytesdjuret agerar. Det går precis dit det vill. Det är upp till jägaren att försöka läsa jakten och placera sig på rätt ställe, dvs det ställe där rådjuret eventuellt kommer att passera. För rådjuret är ju mycket snabbare än hunden. Vid den här sista jakten kunde vi se rådjuret på håll stå stilla flera gånger, vila sig och lyssna efter hunden. Taxen springer ju så sakta, det blir ingen stress för ett rådjur. Högbenta hundar som stövare får inte jaga rådjur, bara hare och räv och så. Jag skulle inte kunna delta i en jakt som är plågsam för ett bytesdjur.

2008-11-10 @ 21:14:32
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Inga M

Anne: Glömde det här med betablockerare. Jo en whiskey har nog samma effekt. Men whiskeyn har ju lite fler effekter än att bara stoppa oönskad hjärtklappning :-) så det är lite riskabelt förstås.



Om man hejdar hjärtklappningen de första gångerna inför ett framträdande inför många människor så är det ofta inget bekymmer sedan. Man får rutin att falla tillbaka på.



Numera har jag inga problem att prata avslappnat inför stora församlingar om det handlar om kända frågor, men det har inte alltid varit så. Det är något man lär sig och man måste ju få träningstillfällen. Jag har redan gjort bort mig så mycket så jag kan bjuda på mig själv känns det som.



Jag har goda vänner som använder just betablockerare när de måste framträda inför många människor och prestera bra. Det ger den trygghet som behövs. Kolla med en förstående läkare som kan skriva ut eller sök på nätet.

2008-11-10 @ 21:24:01
URL: http://inga.blogg.se/
Postat av: Mia

Dags att snart dra ihop ett gäng för litet bowling, känner jag. Det brukar bli trevliga kvällar, först bowling sedan mer umgänge över en bit mat.

2008-11-11 @ 05:24:59
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Hanneles jul

Det blev svärfars och farfars tårta här.

2008-11-11 @ 10:11:22
URL: http://hannelesjul.blogspot.com/
Postat av: Telefonissan

Ang. betablockerare: Det KAN fungera. De blockerar nämligen stresshormoner. Mig hjälper de väldigt bra som förebyggande mot migrän.



Men PROVA för Guds skull först hemma en ledig dag. Olika människor reagerar väldigt olika på denna grupp medicin. Det räcker med en väldigt liten dos för många. Jag blev väldigt trött de första gångerna jag skulle ta betablockerare. Skulle kunna lagt mig ner och sovit på golvet var som helst!

2008-11-11 @ 21:25:58
Postat av: Inga M

Mia: En bra kombination med nytta o nöje!



Hannele: Låter bra!



Telefonissan: Intressant beskrivning av betablockerares effekt! Jag har själv aldrig prövat och antar att jag skulle somna på direkten eftersom jag har superlågt blodtryck normalt.



Jag har bara försökt stå stadigt och andas med magen i sammanhang som krävt något av mig inför många människor. :-) Och som sagt, numera är nervositeten inget bekymmer längre.



Men det kan nog kännas rejält besvärligt för en del människor. Läste för en tid sedan om en undersökning där man konstaterade att ett stort antal människor hellre skulle dö än stå framför en publik.



2008-11-12 @ 07:03:37
URL: http://inga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback