Olle o Tinas nya hus såg vi igår lördag!

Utsikten från den inglasade delen av altanen är inte fel. Försöker komma ihåg namnet på sjön. Aspen kanske? Brädan mitt i taket är nog hämtad från ett äldre hus. Här ska bli jalousier så småningom, men allt är inte färdigt än. Roligt att ta tid att välja och tänka också
 
 
På väggarna i lilla toan finns handavtryck o namn på alla som varit med och byggt huset! Vilken kul idé!
 
Spröjsar är fint på hus i gammal stil. Roland är väldigt förtjust i den här  konstruktionen där de sitter mellan glasen. Han hade timmarna innan tagit bort spröjsar på två hus för att förbereda fönsterputs.. ;-) 
 
Den här handgjorda pallen är suverän när man behöver hänga upp nåt på väggen, stadig att hålla i
 
På några ställen fanns de här fina gamla brädorna. De är hämtade från ett gammalt hus. Huset har en praktisk öppen planlösning som ger mycket svängrum och utrymme, väl genomtänkt för att vara lagom stort för två personer och lättskött. Klurig och klok lösning på uppvärmningen men den ska jag inte försöka förklara.  Fin öppen spis med sten.  Färgsättningen i huset med olika varianter av grått var så snyggt, man gillar det direkt när man kommer in, det ger balans och harmoni.
 
Och i huset bredvid bor dotter med familj, två barnbarn. De har intresse för udda husdjur, Linderödssvin, olika roliga hönor och ankor. Det kan inte bli bättre. Vi som har barn och barnbarn så långt bort blir förstås avundsjuka.
Himla god mat fick vi: Flygande Jakob, med hela kittet av jordnötter, banan, stekt bacon! Gjorde den rätten ofta förr men nu var det länge sedan. En klassiker värd att ta upp igen på menyn
 
 
Desserten var en smarrig cheesekake. Vi mådde som prinsar och hade en trevlig kväll i gott sällskap!
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vissa klassiker står sig i längden! Lilla S kommer att bo granne med sin farmor när den lilla familjens nybygge är klart. Farmor hyr ett hus på en av deras tomter. Lite avis men jag ska inte klaga!

Svar: Fast ni bor inte så långt bort heller! ;-)
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback