Vildsvinskotletter igår kväll!

Vildsvin är ju lite nytt för oss, har inte funnits så länge i våra marker. Jag testar olika sätt att laga till det. Igår var det dags för två kotletter. Jag lagade till dem som min mamma brukade laga till vanliga griskotletter. Först brynte jag kantareller och lök. Tog upp dem och brynte kotletterna ordentligt
 
Sen fick löken och svampen komma tillbaka i grytan tillsammans med enbär, timjan, salt  och grovmalen svartpeppar.  Jag hällde till slut på stark älgbuljong som jag har fryst i portioner för såna här tillfällen. Det hela fick koka i en och en halv timme. Efter ungefär  halva tiden vände jag kotletterna. När det var färdigt tog jag upp kotletterna. Sen var ju funderingen om jag skulle sila bort löken och svampen innan jag redde av såsen, men det gjorde jag inte. Lök och kantareller fick vara kvar och det var rätt!
 
Så här blev det på tallriken med kokt potatis och kokta grönsaker, sallad och gelé. Hade tänkt göra ugnsstekta grönsaker till, det är också nåt som jag behöver öva på. Men det blev knappt om tid så jag kokade istället.
 
Det var ett trevligt projekt som tog upp min tid före maten. Jag pratade länge  med en väninna från min barndom. Vi gick i samma klass i Kyrkskolan. Sedan några år har vi lite kontakt, men har inte kunnat träffas på länge på grund av Corona. Så nu fick det bli långt telefonprat istället, så mysigt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback