Fin dag idag, men kallt!

Jag går varje dag en rejäl långpromenad med taxen om han inte ska jaga.   Vi behöver röra på oss båda två och få frisk luft. Bäst är att gå mitt på dagen för att få  solsken med  serotonin och d-vitamin! ;- ) Nu står inte solen så högt ens mitt på dagen så det gäller att passa tiden och fånga ljuset. Det här var idag vid 12-tiden, utsikt från Liane-vägen söderut mot Hol.   Det var rätt bistert, så där - 7 grader och en snål nordanvind. Man får bylta på sig täckbyxor och dunjacka!
 
Här har vi kommit upp på vägen mot Egenäs och kollar mot badplatsen i Signebyn, Östra Silen. Till höger är gamla kyrkplatsen där träkyrkan låg på 1800-talet. Den revs när den nya kyrkan byggdes vid Karlsfors, men gravplatserna finns kvar och altarstenen. Det lär ska vara en magisk plats och jag får konstiga  dragningar med slagruta här. Bakom kyrkplatsen ligger bronsåldersgravar och brandgravar från järnåldern. 
 
Här nere vid badplatsen var förr även en ångbåtsbrygga för regelbunden trafik med båtar för frakt av varor och personer. Tänker  ibland här på alla de som emigrerade och reste härifrån med båt ner till Göteborg och vidare över Atlanten. Många vänner och släktingar stod säkert och vinkade adjö vid bryggan. Från Rolands släkt vet vi i alla fall om att Bobergare emigrerade härifrån. 
 
Det slängde snöflingor i luften idag, hoppas det fortsätter så det blir lite spårsnö imorgon för valpen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback