"Köksbaren" Umeå, hög mat- och vinprofil!

En dag åt vi mat på "Köksbaren" när vi var i Umeå. Det  är ett matställe som satsat på mat av fina råvaror, ofta lokalt producerade, ett exempel är abborren på bilden ovan.  Dessutom har man goda viner som presenteras med god kunskap. Chefs-sommelier  är Kristian, barnbarn Lovis pappa, som har en gedigen högskoleutbildning i ämnet.
 
Fjällfisk röding valde en annan
 
Och jag tog oxfilén från grillen. 
 
Läcker creme brulé var given dessert!
 
Förrätts-potatis serverades så här ;- )
 
"Köksbaren" har flera utmärkelser från Munskänkarna
 
Vinhållare av armeringsjärn! Festlig detalj som också var vägg mellan vin-provnings-rummet och restaurangen. 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

En restaurang helt i min smak av bilderna att döma!

Svar: Ett helt fantastiskt matställe är det! Måste besökas om man åker till Umeå
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback