Godaste viltsoppan fick vi igår kväll!

En så fin ljusstake har värdparet!! Den är från Designtorget, Stumpastake heter den och gjordes för att man skulle kunna använda ljusstumpar på ett snyggt sätt.  Smakfullt arrangerad är den här.  De små glasvaserna har faktiskt en form som är gjord för att passa i  hållaren. Jag har sett den här staken förut, den har funnits länge, men jag har inte fattat att den kunde bli så fin.
 
Vi, och ett annat par, var bjudna till de här vännerna på en himla god viltsoppa.  Som tilltugg till entrébubbel fick vi brödsnittar med skivor av rökt älghjärta,  sur grädde och gräslök. Avslut var en välsmakande dessert.  Så lyxigt käk, vi uppskattade verkligen. Vi fick en kväll med trevligt umgänge och tid att smida gemensamma planer för nya äventyr! De goda vännerna blir allt viktigare med åren medan det mer världsliga mister betydelse.
 
Vår egen matagenda här hemma:
 
Idag ska jag göra lite stormatlagning.  Det blir porterstek på älgkött och så mycket att  det räcker till flera tillfällen. Det är en favvorätt.  Pepparrotskött på älg blir också gott.  Vildsvin funkar  till båda rätterna, men det blir det inte idag.
 
Igår lämnade vi några rådjurslår och bogar till rökning hos Frank. Ska vi mumsa på bl.a.  under sportlovsveckan. 
 
Roligt att vara mest pensionär och ha gott om tid för matlagning.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback