Sill är helt ok mat att bjuda på!

 
Vi hade fyra goda vänner här igår kväll och bjöd på sill och sånt. Det blev olika sorters sill, tonfisk till mig som inte gillar sill, hackat ägg förstås, färskpotatis nyupptagen från eget land bara kokt en kvart, gräddfil, Gäsene Port Salut (sååå god!), Värmlandskaka (utanför bild) och så det där mörka köttet som smörgåspålägg ( det är alltså Hemgårdens tunnskivade älgstek som är rökt och saltad, finns i vår lanthandel! Smaka den!).
 
En fantastisk kväll hade vi med mycket skoj och allvar. Mat gillar vi alla så det pratade vi om. Vad finns och var köper man bäst? Sen har vi så många gemensamma bekanta, det finns episoder från förr från bygder och  obygder! Det är också magiskt för oss att få träffa människor som har växt upp under helt andra förhållanden än våra, att få ta del av deras egna upplevelser av det som för oss bara går förbi i böckerna som världshistoria. 
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Alltid trevligt att äta tillsammans men just sill är verkligen ingen favorit...

Svar: Inte hos mig heller. Jag brukar köpa tonfisk till mig när vi har sill. Den andra maten på sillbordet är ju ok.
Inga Magnusson

Postat av: FREEDOMtravel

Jag gillar sill! :) Har vänner som gillar sill också, så tillsammans med dem blir det sill då och då. Annars är det ju många som inte gillar, och därför kanske man drar sig för att servera det ...

Svar: Funkar bra ändå om man lägger till tonfisk och lax!
Inga Magnusson

2019-09-21 @ 07:16:33
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback