Vildsvinsgryta idag!

 
 Det tar lite tid att fixa till så här mycket ingredienser men det är roligt. Det hela startade under dagen med en kombinerad jakttur och svamptur. Jag hittade lite kantareller och trattisar.  Dem rensade jag, delade och förvällde. Sen brynte jag dem. Löken och vitlöken  blev också hackad och brynt. Vildsvinsköttet skar jag i helt rena bitar, utan fett, senor och hinnor, de blev också brynta. En del grönsaker skalade jag och hackade och förkokade i fem minuter.  Det var morötter, kålrot, selleri, och kålrot Sen fick allt gå i grytan med rött vin ( ur fysen!)  salt och peppar och klippt grönt från pallkragen; timjan och rosmarin. Sen fick det koka någon halvtimme. Det räcker till ett par middagar till. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

En precis likadan stekgryta hade min mamma och den hängde med i väldigt många år!

Svar: Ha ha… min mamma hade den i många år, säkert sedan 1950-talet och sen ärvde jag den när hon köpte en mindre på ålderns höst. Jag är nöjd med den, funkar alltid
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback