Lars Lerins konstmuseum på Sandgrund i Karlstad just nu

 Vi åker till Lerinmuseet flera gånger under säsongen. Nu blev det ett besök.  Jag gillar Lars husbilder och kollar först på dem. Hans bilder är magiskt bra, förstår inte hur han kan åstadkomma något så fint. 
 
 Det är stora mäktiga akvareller, en del samlade i teman. Här ä det båtar och hav.
 
 Bilder byts ut hela tiden, men några finns kvar. Den här kommer jag alltid tillbaka till och kollar på en stund varje gång. Den är så fin.
 
 Här är många bilder med tema från Lars hembygd och uppväxt tror jag, människorna från bygden.
 
Här är en serie bilder från 2017, temat är olika boningar.
 
Jag tycker om de här bilderna där hus finns med i olika ljus.
 
 En del av långväggen där ibland bokryggarna är utställda, serien som Lars målade när hans svärmor var på besök ;- )  Nu var det en annan serie målningar. Lerinmuseet är värt ett besök och som sagt målningar byts ut hela tiden, finns alltid nytt att se.
 
 Jag hade hoppats på att få se alster från Lerins lärlingar, men de var inte utställda nu. Däremot hade en duktig fotograf tagit bra bilder på dem. "Man är inte sin diagonos, man är sin personlighet"
 
 Igår fick lärlingarn pris för sitt teveprogram på en gala i Linköping. Det har spelats in en ny programserie med Lerins lärlingar. Tror den ska sändas i början på nästa år. Den ser jag fram emot. Det är lätt att ta de här människorna till sitt hjärta, de bjuder på så mycket av sig själva, precis som Lars.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Kan bara hålla med om att hans bilder är fantastiska! Så jag förstår om det blir några besök.

Svar: Eftersom bilder byts ut hela säsongen så är det värt att göra flera besök. Han har ju en enorm produktion av bilder, böcker och film
Inga Magnusson

Postat av: Veiken

Jag vill så gärna se hans utställning, men det kommer alltid något emellan. Härligt att bo så man kan se utställningen flera gånger per år.

Svar: Ja, vi utnyttjar verkligen den möjligheten!
Inga Magnusson

2018-10-31 @ 16:10:45
URL: http://veiken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback