Morgonens spår, ofin hare och kräsen räv!

Jag tog en skidtur rätt tidigt idag och fick alltså se färska spår efter nattens snöfall.
Den här haren har varit lite ofin. Han kom från bakom vårt hus som syns på bilden, bevisligen bebott av en harjägare, och så har han skuttat iväg delvis i mina skidspår från igår!  Ha ha...!
 
Räven har spejat efter mus under snön, gjort en grop och tagit upp den, men spottat ut den igen. Kanske näbbmus. Den var död men hel och oäten, utspottad. Det var något fel på smaken verkar det som.
Samma räv har kissat mot ett litet träd, vet inte om de markerar revir nu också.
 
Många rävspår var det i alla fall. Grässvålen under är tjock, tror inte att den var slagen i somras. Det borde finnas en hel del möss och sorkar alltså. Räven lär kunna höra dem, väntar och gör höga hopp för att få tag på dem.
 
Rådjur har också gått här idag på morgonen eller i natt. Det var några spår efter dem. De kan säkert krafsa fram gräs under snön.
 
Så här blir spåret efter mig! ;- )) Roligt att kunna ta en daglig skidtur på så där 15 - 20 minuter direkt från dörren och slippa stort projekt med att köra bil. Fint väder var det idag också, solsken av och till, rejält minus - 5 till - 9. 
 
Roligt att se spår av djur och se lite av deras liv. Men tråkigt att vi sällan ser spår av älg. Fanns inget idag heller. De preliminära rapporterna från flyginventeringen indikerar att vi har väldigt lite älg kvar. Flygarna  har sett dåligt med älg och få spår men sammanställningen är inte gjord än. Deras iakttagelser ska ju bearbetas statistiskt för de flyger vissa stråk och sen ska de sammanställas. Men flygarna  var överraskade över att de sett så lite. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback