Nu är fläskkampen avgjord!

Jag hade planerat fläsk till mat igår. Stekt fläsk serveras ju både i Årjäng på stallcafét och i Åmål på Stadt på tisdagar. Vi brukar hitta på ärenden så vi ibland  ska få fläsk där någonstans de dagarna, Roland älskar verkligen stekt fläsk, men som sagt nu skulle det bli hemma igår. Jag köpte två paket Hemgårdens svenska fläsk, lite försaltat. Ett paket stekte jag traditionellt i pannan. Det andra paketet stekte jag i ugnen och det var premiär för min del, så jag fick kolla på nätet. Det blev lagt på bakplåtspapper i långpanna, lite peppar på (borde ha varit kryddpeppar också men hade inget hemma) Sen in i ugnen på 225 grader i  15 - 20 minuter. Det blir säkert bättre att lägga fläsket på galler / nät i pannan så att det feta rinner ner under, men nåt sånt har jag inte. 
 
På golvet framför spisen lade jag hushållspapper enligt gammalt råd från gode vännen Diether. Det är bra så man slipper skura efteråt. 
 
Så här såg alltså ugnsfläsket ut när det var klart. Man skulle lägga upp det på hushållspapper så det fick rinna av stod det i receptet så det gjorde jag
Ett par bitar blev lite för mörka, dem åt vi inte, ohälsosamt med svartstekt mat. Mikael Z försöker få Roland att acceptera det. Tror att jag har ojämn ugnsvärme. Men resten blev bra. Innan jag startade så trodde jag att stekpannefläsket skulle vinna och det trodde Roland också. Men när vi provsmakat så var vi eniga
 
UGNSFLÄSKET VAR BÄST!  Och det var ingen tvekan enligt oss båda!
 
Det var köttigare, lite tjockare,  men ändå knaprigt, hade inte förlorat så mycket av fett och vätska tror jag. Stekpannefläsket var liksom hårdare, tunnare och torrare, mer som typ hårt papper. Vi åt som vanligt med löksås, kokt potatis, morötter och sallad. Och två paket gick nästan åt så man får beräkna ett paket per person. (Fast jag åt tre skivor och Roland resten!
 
Så nu blir det ugnsfläsk i fortsättningen. Som några har påpekat så skonar det också spisen, golvet och de egna armarna från fettstänk när man använder ugnen.  Och sås går bra att göra på fett i pannan. 
 
Vi kommer att bjuda Daniel Ligné på ugnsstekt fläsk på torsdag kväll efter den planerade harjakten. Tänkte först att det skulle bli rökt rådjur och potatisgratäng. Men det blir lite fånigt att bjuda en proffsjägare på vilt. Och Roland har sett på Facebook att han lagt ut bilder på stekt fläsk ;- )) Så nu får det bli fläsk! Ska bli roligt att få bjuda honom förresten.  Vi var hemma hos Daniel och hans familj för länge sedan och fick  hjortkött. Det blev första gången jag åt hjort minns jag och det smakade jättebra. Det var i samband med att vi var på Öster Malma i något ärende och Roland jagade vildsvin i närheten. 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Blev inte helt förvånad över resultatet.Svartbränd mat ska helt klart undvikas.

God morgon


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback