Fibern funkade inte på Liane

Vi har alltså fibernät här för dator och telefon. Det är nergrävda ledningar med glasfiber, snabbast uppkopplingen man kan ha. Himla bra när den fungerar men på Liane var det helt dött nu. Funkade bra över nyår men alltså helt stopp nu. Först kom Telia och kollade inne. Där var inget fel. Sen kom NSI och letade ute. Det var en ambitiös ung man som följde ledningen runt sockel på huset. Den ska ligga i ett hölje av metall. 
 
 
Och minsann här hittade han felet. En liten bit av ledningen hade drabbats av att  en råtta  gnagt av den.  Januari månad var ju knepigt varm så rått-säsongen blev säkert längre än vanligt. Annars brukar det ju vara slut på deras uteaktiviteter under vintern, men här har det kanske varit full fart. Från o med idag ( 17 minus!)  så får vi tro att de har gett upp. 
 
 
Här ser man att det lyser rött intensivt i brottet.   Reparatören drog ny ledning hela vägen och den måste förstärkas. Det går visst inte att skarva. Jag beundrar människor som behärskar detta, så långt från min sfär! Tacksam att både han o Telia kom kvickt och att han fixade det hela igår, fast det blev en lång arbetsdag innan allt fungerade igen. 

Kommentarer
Postat av: Anna Pettersson, Telia Kundservice

Vilken tekniker va! Härligt att han fick igång det. :)

De små gulliga(?)råttorna förstår visst inte det här med behovet av internetuppkoppling. Haha.

Kul att läsa och se bilder på det hela.

Ha det gott!

//Anna, Telia Kundservice

Svar: Vi är tacksamma för snabb service!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback