Igår fredag startade maten så här festligt

Vi hade med bubbel Fürst Metternicht och de andra två gästerna fixade smarrigt tilltugg; en variant med räkröra och en med salt kött + pepparrot. Fast man får passa sig och inte äta sig mätt redan.
 
 
Förrätten blev detta som färgerna tyvärr  inte gör rättvisa: Det är färsk rödkål med det grova borttaget, sedan kokt i buljong, rullad med bacon utanpå, omlindat med tråd och stekt i panna. Alltså såååå gott.  
Det är roligt att ha matglada vänner.  Huvudrätten var ju hare och recept på den kommer senare idag
 
 

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Rödkålen låter intressant och gott! Hare har jag aldrig ätit, men jag har ätit kanin (på Malta) och det är kanske ungefär samma sak?

Svar: Rödkål äter man mycket i Tyskland, passar bra till vilt. Hare och kanin är inte alls samma sak. Kanin är lite sötaktigt ljust kött medan hare är mörkt med viltsmak.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback