Fler bilder från tre dagar med barnbarn Bill

Tomt har det varit idag torsdag, Bill åkte hem till Stockholm igår. Vi for till Karlstad igår  och träffade pappa Markus där på kvällen. Innan dess blev det  ett par timmar  i Mariebergsskogens Naturrum. Det är en fin anläggning vid Klarälvens utlopp i Vänern och man kommer inpå djuren som lever där. Mycket fåglar ser man genom glaset, bl.a. änder och måsar och tärnor. Det finns en hel del lärorika spel att testa. Och den egenlagade maten är absolut värd ett besök, till exempel ekologiska pannkakor.
 
På flotten kan man se hur det ser ut i vattnet under genom ett rör.
 
Här kan man testa hur olika fisksorter låter när de tar kontakt med varandra. Det fanns en "gädda" också som man kunde testa att mata med olika saker och den reagerade med nöje eller missnöje.
 
Hörselskydden har Bill haft på sig i stort sett i tre hela dagar från morgon till kväll, de var favoriter. Han ska ha dem med sig hem till Stockholm och ta på sig dem när föräldrarna säger nåt som han inte vill höra, eller när lillasyster skriker. ;-)) Målarhandskarna av läder är också populära och har suttit på mycket.
 
Vi lyckades få dem rena till slut inför hemfärden. Det var lite kris där, Bill gillar inte lort.
 
Han och vi målade lekstugan också. Falu rödfärg måste man röra upp och visst har farfar en maskin till det.
 
Det blev rätt långa pass med målning och snickring. Bill gillade det här och sjöng under tiden. Här med bara händer men sen med handskar.
 
Lite paus med fika på Broms kafé.
 
En kort stunds studs med favvotjejerna Julia och Clara.  Det får bli mer lek nästa gång.
 
En stunds drakflygning blev det första dagen, fast gräsklippar-Einar tuggade i sig yttersta änden på svansen. Sen var det ingen vind så vi har lagt undan draken till nästa gång.
 
På tre hela dagar hinner man mycket. Det blev också besök på Camp Grinsby med minigolfrunda och muffinsbakning och Play Doh lerabakning och ritning och Bamsespel.
 
Dagarna bara flyger iväg. Vi längtar redan till nästa barnbarnsbesök! Så roligt att ha dem här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback