Vi släppte Seffrin igår tisdag, sista dagen!

Det var verkligen sista släppet för säsongen. Nu får han vänta till första oktober med att fösa på bockarna.
Tyvärr fick han inte opp något rådjur och ändå gick vi över ett rätt stort område. Platsen som han är på här lär ska vara en fornlämning enligt gps.
 
Den här terrängen passar för jakt med tax, den mjuka mossa är snäll mot "underredet" på en lågbent liten hund. Det är värre med vassa stenar eller hård snö.
 
Det fanns en hel del markeringar i området. Här har en bock fejat på trädet, sparkat upp i marken och säkert urinerat för att förstärka revirmarkering.
Haren har också varit här men det är Seffrin inte intresserad av. Haren äter ju upp första omgången avföring, den ser lite annorlunda ut. Men det här nr 2 och den får ligga kvar.
 
Det här är mer intressant, rådjursspillning. Det har vi ganska gott om runt oss, men skrämmande lite efter älg. Älgstammen har blivit väldigt liten, vargen går hårt åt den. I ett vargrevir dödas hundratals älgar på ett år.
 
Stigar i skogen är ofta viltstigar, men vi människor använder dem också förstås. Trevligt att gå i skog.
 
Jag kollade lite här och där med slagrutan, jag är en sån där slagrutekärring som det drar för. Viltstigar går, inte alltid men, ofta i magnetfält. Ett par legor var i korsningar mellan Hartmanlinjer och Currylinjer. Vi vet inte så mycket om hur djur påverkas / använder magnetfälten. Det lär vara så att katter gillar Currylinjer och gärna lägger sig i dem, medan andra djur, exempelvis hundar, absolut inte vill vara i dem.
 
Mer senare idag om gårdagens skogstur.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Så det fungerar med en slagruta? Intressant.

Svar: Ja, det drar starkt, oftast neråt men i vissa magnetfält vid exempelvis kraftledningar så kan det istället dra oppåt. Fast enda gången jag har haft nytta av den här förmågan är när jag placerat min säng i sovrummet, inga magnetfält över hjärta och hjärna. ;- )
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback