Så himla kul och god mat igår kväll!

Detta har jag aldrig varit med om förut, att maten steks direkt ¨på bordet på täljsten. Den fastnar inte på stenen eftersom den är naturligt fet. Man hettar upp stenen innan i ugnen på 300 grader i 3- 4 timmar. Sen måste den stå på en träplatta. Tunna skivor av älgkttkött och  fläskkött fick vi. Stenen är inköpt i Hotagen tror jag. Man bör ha minst två stenar, ev tre för att kunna byta ut kallnade mot varma vid bordet. Och köttet man steker ska inte vara kallt utan rumstempererat, annars kallnar stenen för snabbt.
 
 
Kryddorna tillsattes med en elektrisk kvarn med ljus.
 
Så här läckert blev det på tallriken med grönkålspaj, skivad ugnsbakad delikatesspotatis, sås och sallad. Det var så gott!
Femte hjulet under vagnen.
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Aldrig hört eller sett det förut. Ser riktigt trevligt och gott ut!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback