Ny kycklinggryta

Ibland måste jag ta mig själv i kragen för att förnya mathållningen. Vi äter mycket rött kött, vilt, som är väldigt gott i olika varianter. Men kyckling är inte fel som omväxling. Jag letade upp recept på en ny variant med det här innehållet Jag vågar nästan lova att det var första gången i mitt liv som jag köpte jordnötssmör. Hade ingen aning om hur burken såg ut och behövde hjälp att hitta den i butiken. Sambal Oelek har jag nog använt någon gång förut i mat, men vet fortfarande inte vad det egentligen är. Sen undrar jag vad i all världen jag ska göra med en burk jordnötssmör. Det gick bara åt 4 msk i kycklingen.
Rätt mycket vitlök, lime, vanlig lök, röd paprika, röd chili och champinjoner var med också. Det blev en mustig gryta med mycket smak. Ska kanske inte ta med champinjoner nästa gång, de är lite mesiga.

Kommentarer
Postat av: znogge

Låter som en gryta helt i min smak för vi äter mycket kyckling. Jordnötssmör är hur gott som helst och kan användas till mycket. I bakning är jordnötssmör ett säkert kort :D

Postat av: FREEDOMtravel

Jag har aldrig köpt jordnötssmör heller, men på mitt förra jobb var det många (framför allt vegetarianer) som hade det som pålägg på brödet.

Svar: Isch! Det skulle jag inte klara av, så gott är det inte att äta direkt. Tänker att det kanske kunde vara smaksättning i något.
Inga Magnusson

2017-02-09 @ 22:48:26
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback