Lars Lerin har ett eget konstmuseum i Karlstad

Det heter Sandgrund och var förr en stor dansrestaurang. Vi brukar kolla på utställningarna där när vi har lite tid på oss i Karlstad och det hade vi igår. Senast vi var där, i somras, var det kö en bra bit ut på gatan. Det var mycket folk nu också, men inte kö, utan lagom.
 
På museet finns ett trevligt fik med smarrigt bröd. Så här ser Lars o Junior ut där. Nu träffade vi inte dem igår, det hade varit roligt. Bilden är tagen av son Markus i samband med att de planerade första omgången av "Vänligen Lars Lerin"
Den målade bokhylleväggen är fortfarande kvar och jag gillar den. Sen finns otroligt många andra bilder som är så bra. Men jag har lagt ut så många av dem så många gånger på bloggen så jag avstår. De finns att beskåda under rubriken "Bilder o figurer". En del bilder är nya förstås, man byter ut kontinuerligt. Just nu var det en  jättefin samling, inte så mycket fåglar men mycket hus och berg och båtar och fjäll och vatten, massor av det mörka ljuset som är lite av Lars signum.
 
Vi köpte cd n "Snigelsommar" och lyssnade på den i bilen på hemvägen. Kanonbra!  Vi kommer att lyssna på den igen och igen och igen. Han beskriver livet på landet så som Roland och jag minns det när vi växte upp, detaljer skildrade med ett vackert språk. Den rekommenderas, liksom boken som hör till med alla bilderna.
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Lerin gillas verkligen! Vilken häftig bokvägg :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback