Jag tycker så mycket om skogen och träden!

Jag tröttnar aldrig på skogen och träden. Så har det varit sedan jag var barn. Ändå har jag tillbringat många timmar där, men det finns alltid något nytt att upptäcka även på platser där jag varit förut, någon märklig växt eller nya spår av djur. Hos oss är det också oftast absolut tyst i skogen, inga ljud av trafik eller annat buller når fram.
 
Formationen ovan är som ett litet magiskt monster.
 
Här är den stora gammelskogen, den som i stort sett slutat växa, ett skogarnas ålderdomshem! Och nedan är skogens dagis, ett område med unga plantor i full tillväxt. Några stora gamlingar har sparats för att koll på läget och vaka över de små. ;- ))
 
 
Här har jag suttit ganska ofta under årens lopp, det är en fin plats med utsikt uppe på en ås och bekväm. När jag hade egen klass i sex år, med bara praktisk matte inga färdiga läromedel, så använde jag många timmar här till att klura ut hur jag skulle lägga upp undervisningen den närmaste tiden och vad jag måste tillverka själv eller beställa av materiel. Plats för kreativitet!
 
Fin orange lav som lyser upp här,  fast de inte är mycket större än knappnålshuvuden.
 
Död ved i form att ett jättestort träd. Det är väl hackspetten här längst ner?
 
Något djur har gjort sig en håla däruppe och vräkt ut lera, måste rimligen vara rätt djupt Måste fråga Roland vad är för varelse! Jag vet inte.
 
Hyfsat stor stenhög tydligt gjord av mänsklig hand, fast för rätt länge sedan. Det är ett hörn på en skogsfastighet. Ofta stämmer de här gamla markeringarna exakt med lantmäteriets kartor.
Här är hörnet från andra hållet.
Här är fornlämningen igen. Det ska enligt GPS en vara tre här rätt nära varandra. Fast vad det är vet jag inte. Och inte hur man kan upptäcka dem heller.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Här har vi mest bokskogar och dit åker vi inte så ofta så min kännedom om skogen är inte stor tyvärr. Håller mig vid havet i stället.

Svar: Kan tänka mig att havet också erbjuder fina upplevelser. Fast jag är mest skrämd av det, långt härifrån. ;- )) Bokskogarna är otroliga, jag bodde ett år i Malmö och såg en hel del av dem.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Har du provat fornsök på RAA riksantikvarieämbetet ?

Svar: Nej. Får testa det! Tack för tips!
Inga Magnusson

2017-02-01 @ 23:43:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback