Omelett med bacon o tomat

 
 
 
1. Stek baconet knaprigt i en torr stekpanna. Låt det rinna av på hushållspapper. Torka ur stekpannan.
2. Dela och fräs tomaterna i olivoljan cirka 3 minuter. Tillsätt salt och socker och fräs cirka 1 minut. Ringla över vinägern.
3. Blanda ihop ägg, vatten och salt med en gaffel bara så att det blir väl blandat.
4. Hetta upp rapsoljan och smöret i en stekpanna med sluttande kanter, cirka 22 centimeter i diameter. Häll i omelettsmeten som genast börjar stelna. Lyft eller stick i omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Omeletten är färdig när den stadgat sig men fortfarande är krämig på ytan.
5. Luta pannan och låt den försiktigt glida ner till hälften på ett fat. Lägg på de frästa tomaterna och baconskivorna. Vik över den andra halvan. Garnera med persilja. Peppra.
 
 
Nedan igredienserna för en portion. Det blir ganska mycket, jag orkade inte en portion. Om jag gör om detta så tar jag nog inte med så mycket olika matfetter, duger bra med genomgående smör. Och balsamvinäger och socker kanske var onödigt. Kunde tänka mig lök i stället. Helt nytt recept, men Roland blev väldigt förtjust i detta så jag lär få göra om det.
 
2 ägg
 
 
1 tsk rapsolja
1 tsk smör
0,5 krm salt
2 msk vatten
Fyllning
2 skivor av bacon
125 g Cocktailtomater
1 krm salt
1 tsk strösocker
1 tsk balsamvinäger
1-2 msk olivolja
Garnering
  peppar
1 msk hackad persilja

Kommentarer
Postat av: Znogge

Låter inte helt fel tycker jag :D

Postat av: Hanneles bokparadis

Gott!

2016-02-12 @ 09:29:59
URL: http://hannelesbibliotek.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback