De vilda i trädgården!

Det finns växter som jag strävat och planterat och vårdat i trädgården. Några överlever fast jag inte har fått några gröna fingrar i arv av modren. Sen finns det en del mer lyckade och frodiga växter som har planterat sig själva, kommit luftburet, eller bara hängt med när jag påtat ner nåt annat. Det är lite retligt att de blommar så överdådigt och vackert just nu. Vitsipporna bildar ruggar här och där i gräsmattan, passar på nu innan klipparen kommer ut.
Gullvivorna kurar än så länge lite i kylan men är på god väg under buskarna som jag tog hemma i Bäck. De hängde alltså bara med från mitt föräldrarhem och har förökat sig under alla år på en plats under buskarna där det aldrig klipps. De känns också som en vinkning från min bortgångna mamma.
Scillan vet jag inte hur den har kommit till oss, men den tar allt mer plats och blommor ögonbedövande vackert och rikligt just nu.
 
I kväll firar vi alltså ett jubileum på Jarpere. Det ska bli trevligt och känns lite högtidligt. Jag ska berätta mer i morgon och publicerar bilder då  som illustrerar lite mer runt det och gården Liane i Rolands släkts historia. Hinner inte fixa med det idag. Det är en del annat jag måste göra framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback