Boels plommonpaj.

Eller det borde kanske heta Boels mammas plommonpaj för det var bloggkontakt Boels mamma som brukade göra den här typen av paj som passar till olika frukter. Jag har gjort på äpplen och rabarber förut men nu var det första gången på plommon. Vi har massor av plommon, plommonår tror jag.
Receptet är så här och varje steg framgår av bilderna ovan.
Dela plommonen i fjärdedelar och kärna ur.
Lägg dem i botten på en låg vid smord form, sockra på lite mer än du tror, ev också vaniljsocker
Blanda 2,5 dl mjöl och 2,5 dl socker, 1 tsk bakpulver i en skål
Mojsa i 1 ägg och fördela med fingrarna
Fördela smulorna över plommonen
Smält 100 g smör och dutta på det så det fördelar sig på ytan
20 - 25 minuter i 200 grader
 
Jag hade för lite socker på, tyckte plommonen var så söta, men de blev syrligare i pajen. Pajen blir god med smöret på på ytan, liksom knäckig på översidan. Ätes med vispad grädde, gärna lite ljummen.
 
Jag gjorde två stycken igår och tog med en till P som bjöd oss på kvällsmat. En har vi kvar och äter själva. Skulle gissa att den här pajen går att frysa, men jag har inte testat.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Paj är aldrig fel :-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback