Oj, vilken fin kväll!

Vi var bjudna på mat hos goda vänner. Förrätten här var självfångad gädda från Östra Silen  som paté  med romsås och räkor. Smarrigt!
 
Varmrätten var gryta med älg, nöt och fläsk med mos och rårörda lingon (måste jag göra!!) samt sallad på spetskål och bönor. Desserten var en blandning av äpple, vanliljsås bl.a. med kaffe till.
 
De andra gästerna hade med ett smarrigt tilltugg till entrébubblet. Det ser märkligt ut men smakar fantastiskt gott, kärnfria dadlar, omlindade med bacon och stekta. Det söta i dadlarna möter det salta och rökta från baconen perfekt! Serveras kallt förstås.
 
Bordsdekorationen var snygg!
 
Stundtals var utsikten fantastisk, vilken kväll det blev och trevligt hade vi.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Inte helt snällt att dela en massa svensk god mat som vi inte kan få tag på här ;) Älg och lingon finns definitivt inte att få tag på. Räkor finns, men de är inte lika goda som i Sverige (passar bättre i wok och grytor och så). Romsås är också ett knivigt kapitel. Färdig romsås finns inte. Vi hittade en (superdyr) burk med rom med en konstig starkröd färg... men vi avstod från att köpa ;)

Svar: Fast jag vet att ni äter en hel massa annan god mat som vi inte får tag på här i de värmländska skogarna! ;-)
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback