Hare

Vi hade harknyte här igår kväll.  En duktig amatörkock lagade till haren hemma hos sig med jättegod sås till. Det var en ny variant med rödvin, svamp och russin. Sen tog han och hans fru med det hit i en stor gryta. Vi gjorde en förrätt. Den var helt ny för oss: rödbetor kokta i lätt saltat vatten med timjan och olivolja i. De fick kallna och blandades med fetaostbitar och till det hackad persilja, basilika, och ruccola med balsamvinäger + olivolja på. Det var inte alls fel men man ska ha mest rödbetor och mindre ost, annars tar den starka ostsmaken över.
 
Haren smakade fantastiskt med den här nya såsen till och den räckte precis till fyra personer. Till haren hade vi kokat brysselkål och broccoli och potatis.  Salladen var från pallkragen förstås, med olika salladssorter inkl ruccola och så lite gurka och hackat äpple. Sen var det förstås lingonsylt / gelé till för den som önskade. Rödvin / vitt vin fanns också. Desserten är just nu rätt given: Jordgubbar och vispgrädde. Sen kaffe / espresso och slisk. Fin kväll och vi kunde sitta ute och äta, himla roligt. Vi har väntat så på detta med sommarens uteliv.
 
Det här måste vi göra fler gånger, dela upp matlagningen så här och samarbeta och diskutera. Dessutom hade vi en trevlig kväll med glatt samspråk om nya och gamla händelser. Vi har ju känt varandra så länge, det finns massor att prata om.

Kommentarer
Postat av: TantGlad

Det ser jättegott ut. Låter gott åxo.
Det är mysigt att äta och umgås med vänner man har mycket att prata om. Trevligt ni haft.

Ha en fin lördag. Kram.

Postat av: Veiken

Det ser ljuvligt ut! Första gången jag åt hare, var på en bondgård högt uppe i bergen i Schweiz. Jag minnas fortfarande hur gott det var! :)

2015-06-27 @ 11:50:00
URL: http://www.veiken.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback